Mensa România premiază ideile originale! Concurs de desen și pictură pentru copii și tineri 

Mensa România se apropie de anul 2021 aducând împreună circa 700 de români care se încadrează în primii 2% cei mai inteligenţi oameni, care și-au testat inteligența și care au ales să se alăture organizației.  

Mensa Gifted Youth România a luat naștere în 2013 și este o comunitate Mensa restrânsă, destinată mensanilor ce nu au împlinit încă 18 ani. Mensa Gifted Youth grupează deci toți tinerii mensani, cu vârste cuprinse între 9 și 18 ani.  

Unul dintre scopurile Mensa este să încurajeze cercetarea cu privire la natura, caracteristicile și utilizările inteligenței. Astfel, pentru Ziua Națională a României, Mensa România organizează un concurs de desen și pictură pentru tineri, având tema „România inteligentă”, prin intermediul căruia tinerii pot ilustra conceptul de inteligență.  

 Juriul va aprecia originalitatea ideilor și calitatea grafică a lucrărilor.  

 Concursul cuprinde 2 secțiuni:  

  • copii și tineri având o vârstă sub 18 ani, membri Mensa;  
  • copii și tineri având o vârstă sub 18 ani, fără calitatea de membru Mensa. 

Concursul este adresat exclusiv persoanelor cetățeni ai României și ai Republicii Moldova. Tehnica de realizare este la alegere (inclusiv mixtă), color sau alb-negru: creion, cărbune, pastel, acuarelă etc.  

Lucrările vor fi ulterior fotografiate/scanate la o calitate cât mai bună, iar fotografiile în format .jpg, .png, .bmp sau .gif se vor trimite în perioada 15–28 noiembrie (ora 23:59), la adresa concurs.desen@mensaromania.ro. Se va menționa dacă autorul este sau nu membru Mensa. Fiecare autor va nota în corpul e-mailului numele complet și vârsta împlinită la data trimiterii fotografiei.  

 Rezultatele concursului vor fi publicate pe pagina oficială a organizației Mensa România – https://mensaromania.ro/ cu ocazia Zilei Naționale, la data de 01.12.2020, iar odată cu participarea la concurs, autorul își exprimă implicit acordul pentru publicarea materialelor pe pagina de Facebook Mensa România și pe blogul Mensa România.  

Mensa România va premia cele mai valoroase lucrări:  

  • pentru fiecare categorie, se va acorda câte un premiu în valoare de 500 de lei; se vor acorda, de asemenea, și câte două mențiuni onorabile;  
  • câștigătorii premiilor bănești și ai mențiunilor vor primi câte două vouchere pentru testările organizate de Mensa România, alături de diplome în format tipărit;  
  • lucrările selectate vor fi publicate pe blogul Mensa România și în alte spații virtuale deținute de organizație, precum pagina Facebook etc.  

 Ce este Mensa?  

Organizaţia Mensa a fost fondată la Oxford şi are menirea să descopere cele mai inteligente minţi din lume, dar şi să le pună în legătură. Singurul criteriu de intrare în organizaţie este coeficientul de inteligenţă.  

 Mensa are trei scopuri principale declarate:  

  • Să identifice și să cultive inteligența umană în folosul umanității;  
  • Să încurajeze cercetarea cu privire la natura, caracteristicile și utilizările inteligenței;  
  • Să promoveze oportunități intelectuale și sociale stimulente pentru membrii săi.  

Mensa România organizează cel puțin două întâlniri anuale pentru toți membrii săi. Grupurile locale organizează întâlniri lunare sau săptămânale. Unele întâlniri sunt pentru un pahar de vorbă, altele sunt întâlniri specifice SIG-urilor (Special Interest Group), unde se pot desfășura jocuri, evenimente și conferințe specifice sau se pot purta discuții privitoare la un anumit domeniu de activitate.  

Ce este Mensa Gifted Youth?  

Mensa România testează copii începând cu 11 ani. Copiii care susțin testul Mensa și primesc un rezultat pozitiv sunt invitați să se alăture organizației și intră în comunitatea Gifted Youth.  

Mensa Gifted Youth România pune în contact copii supradotați din punct de vedere al inteligenței din întreaga țară. Mensa Gifted Youth pune în contact copii supradotați din punct de vedere al inteligenței din întreaga lume!  

Mensa Gifted Youth creează un mediu propice pentru dezvoltarea copiilor supradotați din întreaga țară. Copiii noștri au un potențial imens. Comunitatea noastră îi ajută să îl conștientizeze și îi învață să își deschidă aripile.  

 

Lugoj Expres Mensa România premiază ideile originale! Concurs de desen și pictură pentru copii și tineri  tineri România inteligentă premii pictura Mensa România Mensa Gifted Youth România Mensa desen copii concurs de desen concurs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.