„Memorii subiective” într-o carte despre viața unui OM: Ștefan Blidariu – „Mereu în opoziție”

Aniversarea a 70 de ani de viață a fost marcată de către fostul consilier lugojean și om politic Ștefan Blidariu, în prezența unui grup de prieteni, prin lansarea unei cărți de „memorii subiective”: „Mereu în opoziție sau De la Gheorghiu-Dej la Iliescu și mai departe”.

Despre cartea care cuprinde crâmpeie din vremurile pe care Ștefan Blidariu le-a trăit pe meleaguri cărășene (Topleț, Bozovici, Caransebeș, Bocșa) și timișene (Timișoara și Lugoj), de la copilărie la maturitate și de la comunism la libertate, au vorbit Constantin Tufan Stan, Cristian Ghinea și Dan Timariu.

După cum a menționat prof. Dorina Murariu, în postfața cărții, Memoriile subiective ale lui Ștefan Blidariu „reprezintă nu doar o simplă invitație la lectură pentru mari și mici, ci o ofertă generoasă și autentică de fapte trăite, bine povestite și, obligatoriu împărtășite, un soi de <toate pentru toți> din care să ne împărtășim și să ne îmbogățim la modul absolut!”.

„Mulțimea amintirilor plăcute din minunații ani ai tinereții mă fac să mă simt încă tânăr, dar anii au trecut și constat că nu s-au schimbat multe în modul de a fi și a trăi pentru majoritatea românilor. Oare se vor schimba vreodată? Timpul ne schimbă, nu mai sunt astăzi nici eu tânărul generos și plin de energie de altădată care credea cu fanatism că totul este posibil și realizabil… Copilul de altădată a crescut, a absolvit un liceu, apoi a devenit inginer, iar ulterior s-a realizat profesional în sistemul comunist, ca și în cel de după 1989. Anii au trecut prea repede, dorința de a realiza ceva în viață s-a împlinit, iar astăzi sunt un bunic încă activ care refuză să recunoască faptul că apusul cu necazurile lui se apropie grăbit. Anii nenumărați de muncă, încununați de realizări și neîmpliniri uneori, au acum, probabil, un bilanț pozitiv. La ceas de cumpănă, constat că nu am trăit degeaba și am lăsat permanent o urmă după mine, un proiect realizat, o hală sau o cantină construită undeva sau doar un loc de bună ziua”, mărturisește Ștefan Blidariu, în finalul cărții.

O carte despre viața unui OM…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.