Marea Muzică prezintă la Lugoj un program folcloric, interpretat de Corul Ion Românu al Filarmonicii Banatul

Asociația Scena Muzicală invită publicul meloman din Lugoj, la un nou concert parte din proiectul „Marea Muzică”, susținut de Corul Ion Românu al Filarmonicii Banatul.

Concertul va avea loc vineri, 15 septembrie, de la ora 19, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj, și este finanțat din bugetul local al Municipiului Lugoj, iar accesul la eveniment este gratuit.

Concertul își propune să stârnească interesul față de repertoriul folcloric, fiind incluse următoarele piese de Sabin Drăgoi, T. Jarda, T. Teodorescu, Ion Vidu, Gh. Danga, D. G. Kiriac, S. Nicolescu, A. Bena, N. Ursu, D. M. Goia, I. D. Chirescu, C. Arvinte.

Corul Filarmonicii Banatul a fost înfiinţat în anul 1951 şi a activat în regim de voluntariat timp de patru ani. Formarea acestui cor a lărgit şi a îmbogăţit mult sfera repertorială a instituţiei, el devenind o prezenţă necesară în viaţa de concert, fapt pentru care în anul 1955 s-a decis salarizarea coriştilor şi stabilirea în mod oficial a ansamblului coral profesionist al Filarmonicii Banatul. Pe parcursul acestei perioade, până în 1972, corul a fost pregătit de către Mircea Hoinic. Debutul oficial al corului a avut loc în data de 5/6 noiembrie 1955, cu fragmente din oratoriul Cântarea pădurilor de S. Şostakovici. În cei peste 60 de ani de activitate, corul „Ion Românu” al Filarmonicii din Timişoara asimilează un impresionant şi vast repertoriu atât vocal-simfonic cât şi a cappella, din literatura universală şi cea românească, şi în special din cea bănăţeană. Dirijorul actual al corului este maestrul Iosif Todea.

Marea Muzică este un proiect implement de Asociația Scena Muzicală. Partenerul acestui proiect este Filarmonica Banatul Timișoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.