MApN a răspuns solicitării USR: Primăria Lugoj poate obține drept de servitute asupra drumului de acces în cartierul Militari

Locuitorii din cartierul lugojean Militari pot sta liniștiți! Ministerul Apărării Naționale a anunțat că Primăria Lugoj poate obține drept de servitute asupra drumului de acces în cartierul Militari.

Uniunea Salvați România a anunțat, printr-un comunicat, că în urma demersurilor inițiate de consilierul USR Liviu Brîndușoni, cu sprijinul senatorului USR de Timiș Nicu Fălcoi, Ministerul Apărării Naționale a transmis un răspuns oficial cu privire la rezolvarea situației drumului de acces în cartierul Militari, din Lugoj.

„Demersurile inițiate în urmă cu o lună de zile de către consilierul local USR Lugoj, Liviu Brîndușoni, care a adresat o interpelare scrisă senatorului USR de Timiș, Nicu Fălcoi, vicepreședinte al Senatului României și secretar al Comisiei de apărare a Senatului, prin care a solicitat un răspuns oficial din partea Ministerul Apărării Naționale, cu privire la rezolvarea situației drumului de acces în cartierul Militari din Lugoj, au dus la un rezultat favorabil pentru cetățenii care locuiesc în această parte a municipiului Lugoj. Venind în sprijinul lugojenilor, senatorul Nicu Fălcoi a inițiat mai multe discuții cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, care au transmis în 14 februarie 2018 un răspuns oficial din partea Șefului Unității Militare 02523 București, prin care se arată că: „În situația în care nu se adoptă Hotărârea Consiliului Local pentru trecerea terenului în suprafață de 8.250 mp din imobilul 1252 în domeniul public al municipiului Lugoj, prin care se va asigura și accesul locuitorilor, acest lucru se va putea soluționa prin acordarea unui drept de servitute la cererea celor interesați, în condițiile legii, dacă nu există o altă cale de acces sau nu este compatibilă cu interesul public”.

Astfel, drumul de acces în cartierul Militari poate fi atribuit Primăriei Lugoj în mod gratuit, fără ca instituția să fie nevoită să mai solicite întreg terenul și imobilul, adică fără să mai cheltuie aproximativ 2,5 milioane de euro pentru compartimentarea acestuia și să predea 30 de apartamente către MApN.

Luând act de aceste precizări oficiale, USR Lugoj consideră că situația care a dus la o stare de neliniște în rândul cetățenilor din cartierul Militari nu mai este justificată. De asemenea, nici demersul inițiat de primarul Francisc Boldea, cu privire la solicitarea privind transmiterea din domeniul public al Statului Român și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Lugoj, județul Timiș a unei părți din imobilul 1252 situat în municipiul Lugoj, str. Timișorii nr. 124 nu mai este justificată, mai ales că problema drumului de acces putea fi rezolvată de la bun început, dacă primarul municipiului ar fi inițiat un demers asemănător cu cel al consilierului local Liviu Brîndușoni, prin care să obțină o soluție favorabilă cetățenilor din cartierul Militari”, se arată în comunicatul USR Lugoj.

„Uniunea Salvați România – filiala Lugoj își exprimă regretul față de neplăcerile create cetățenilor din cartierul Militari, în mod nejustificat și totodată fals de către primarul Francisc Boldea, de subordonații acestuia din Primăria Lugoj și de consilierii PSD&ALDE, cu privire la închiderea drumului de acces către locuințele pe care aceștia și le-au construit, în cazul în care proiectul inițiat de acesta nu ar fi fost votat. Totodată, considerăm că prin demersul nostru de a rezolva problemele din acest cartier am reușit să demonstrăm că suntem alături de cetățeni, că ne implicăm și că nu renunțăm atunci când trebuie să luptăm pentru dezvoltarea orașului și pentru binele lugojenilor! Aveți încredere că o vom face și de acum înainte, fiindcă noi știm că adevărul învinge întotdeauna!”, se mai arată în comunicatul USR Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.