Mai multe localități scapă de restricții. Măsurile restrictive se relaxează și la Nădrag

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 432/2021.

În cadrul ședinței s-au analizat majorările de incidență și s-a procedat la reevaluarea la 14 zile a localităților la care expiră astăzi măsurile aplicate anterior.

În ceea ce privește majorările, conform incidenței la 14 zile/1000 de locuitori:

  • UAT Checea a intrat pe anexa 2 – unde incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mica de 7,5 la 1000 de locuitori, urmând să se aplice restricțiile de circulație și de limitare a programului operatorilor economici din weekend (anterior era cuprinsă pe anexa 4 cu localitățile unde incidența era mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori).
  •  Unitățile administrativ teritoriale Satchinez și Dudeștii Noi, au intrat pe anexa 4, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 432/2021, pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

În cazul depășirii unui prag, CJSU constată aplicarea măsurilor restrictive suplimentare în termen de 48 de ore de la depășirea pragului.

La reevaluarea la termen:

  • UAT Moșnița Nouă, Orțișoara și Șag au fost introduse pe anexa 4, care cuprinde unitățile administrative teritoriale cu rata de infectare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, fiind anterior cuprinse pe anexa 2. În aceste UAT se vor ridica restricțiile de circulație și de limitare a programului operatorilor economici din weekend.
  • UAT Nădrag a fost introdusă pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, fiind anterior cuprinsă pe anexa 1. În acest UAT se vor ridica restricțiile privind programul de funcționare al operatorilor economici și restricțiile de circulație în zilele de luni – joi, rămănând aplicabile aceste restricții în zilele de vineri – duminică.
  • UAT Dumbrăvița, Remetea Mare, Sânmihaiu Român și Ghiroda care au fost cuprinse anterior pe anexa 2 cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, au ieșit de pe anexele cu restricții suplimentare, având o incidență sub 1,5/1000 de locuitori, astfel că în aceste UAT se vor ridica restricțiile de circulație și de limitare a programului operatorilor economici din weekend și se vor permite și activitățile care erau restricționate la incidență de peste 1,5/1000 de locuitori.
  • UAT Balinț, Bara (anterior pe anexa 4), Chevereșu Mare (anterior pe anexa 3), Criciova (anterior pe anexa 4), Mașloc (anterior pe anexa 3), municipiul Timișoara,  (anterior pe anexa 4), orașul Ciacova (anterior pe anexa 4), orașul Recaș (anterior pe anexa 4), orașul Sânnicolau Mare (anterior pe anexa 4), Remetea Mare (anterior pe anexa 4) și Victor Vlad Delamarina (anterior pe anexa 4) au ieșit de pe anexele cu restricții, urmând să se aplice restricțiile generale din HG nr. 432/2021.
  • UAT Giroc, Giarmata, Săcălaz, Deta au rămas pentru încă 14 zile pe anexa 4 cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Urmare a modificărilor anexelor, începând de mâine nu va mai exista nicio localitate în județul Timiș pe Anexa 1 cuprinzând localitățile cu o incidență a cazurilor peste 7,5/1000 de locuitori.

Pe anexa 2 cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori urmează să fie cuprins un număr de 6 localități, în acestea aplicându-se restricțiile suplimentare de weekend.

Măsurile adoptate se vor aplica începând de duminică, 09.05.2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.