Luna pădurii, în estul județului Timiș: Ocoalele silvice încep campania de împăduriri

Luna pădurii, sărbătoare anuală ce se desfăşoară în perioada 15 martie – 15 aprilie, este unul din cele mai importante evenimente în domeniul silvic si ecologic.

În această perioadă, silvicultorii din estul județului vor demara o amplă campanie de împăduriri de primăvară, suprafața care trebuie regenerată fiind de aproape 60 de hectare.

Cu acest prilej, în pădurile administrate de ocoalele silvice din Lugoj, Făget și Coșava vor fi efectuate plantări cu puieți din specii diferite: gorun, stejar pedunculat, stejar roșu, fag, frasin, cer, gârniță, salcâm, cireș, paltin, brad, larice, molid, pin negru.

Pe raza Ocolului Silvic Lugoj, se vor efectua plantări de regenerare pe 14,4 hectare și lucrări de substituiri de arbori p o suprafată de 5,5 hectare.

Pe fondurile forestiere din zona Nădragului, aparținând Ocolului Silvic „Ana Lugojana”, se vor face împăduriri integrale pe 13,44 hectare, iar pe 5,36 hectare lucrări de completări.

Ocolul Silvic Făget va efectua lucrări de regenerare pe 8,5 hectare, în zona localităților Margina și Povergina, precum și completări pe plantațiile din anul trecut.

Pe raza Ocolului Silvic Coșava, care este cel mai mare din județ, se vor efectua plantări integrale pe 8,2 hectare, în zona localităților Luncani și Poieni, iar pe circa 0,8 hectare sunt prevăzute plantări de completare.

 

(sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.