Lugojul vrea fonduri europene pentru realizarea unui Centru cultural multifuncțional

Lugojul rămâne în cursa pentru obținerea unei finanțări europene pentru realizarea unui Centru cultural multifuncțional, în fosta cazară „Principele Nicolae”, de pe strada Banatului.

Cererea de finanțare a fost depusă de fosta administrație, în octombrie 2018, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară – îmbunătățirea calității vieții populației.

La sfârșitul anului trecut, municipalitatea lugojeană a fost înștiințată că proiectul cu titlul “Servicii culturale integrate, prin realizarea unui Centru cultural multifuncțional în municipiul Lugoj”, depus în cadrul apelului de proiecte POR/2018/13/13.1/1/7 Regiuni, a fost evaluat tehnic și financiar, obținând 70,5 puncte, astfel că va putea intra în etapa de precontractare.

Valoarea proiectului este de peste 23 de milioane de lei.

Impobilul fostei cazărmi „Principele Nicolae” este compus din construcții cu suprafața utilă de peste 3.290 de metri pătrați și teren cu suprafața de 6.871 de metri pătrați. Municipalitatea lugojeană a început reabilitarea imobilului, în partea dinspre strada Banatului, pentru realizarea unui nou sediu pentru Direcția de asistență Socială Comunitară Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.