Lugojul primește peste 17 milioane de lei pentru reabilitarea Podului de Fier

Administrația lugojeană a obținut o finanțare de peste 17 milioane de lei pentru reabilitarea Podului de Fier, prin Programul „Anghel Saligny”.

Printre cele 124 de obiective din județul Timiș care vor fi finanțate prin Programul „Anghel Saligny” se află și proiectul depus de către Primăria Municipiului Lugoj pentru reabilitarea Podului de Fier de peste râul Timiș, căruia i-a fost alocată de la bugetul de stat suma de 17.028.14,99 de lei.

„Documentația tehnico-economică pentru reabilitarea structurii de rezistență este deja finalizată. Urmează să finalizăm documentațiile pentru refacerea vămilor și a străzilor adiacente. Lucrările vor începe în primăvara anului viitor”,  a anunțat fostul primar al Lugojului, Claudiu Buciu, în prezent consilier personal al primarului interimar Bogdan Blidariu.

Podul de Fier din Lugoj a fost construit între anii 1901-1902, iar austriecii care s-au ocupat de lucrări au ofert o garanție de 100 de ani, care a expirat în anul 2002. Atunci a fost făcută și o expertiză, care a constatat defecte la zidărie, beton, infrastructură și la calapodul de rulare, însă până în prezent nu s-au găsit fonduri pentru reabilitarea integrală, fiind efectuate doar lucrări superficiale de mentenanță care au vizat doar suprastructura podului: sablarea și remedierea căii de rulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.