Lugojul, ecologizat de voluntari! Primarul Claudiu Buciu: „E de datoria fiecăruia dintre noi să păstrăm municipiul curat”

Primăria Lugoj a organizat, sâmbătă, o acțiune de voluntariat pentru a aduna gunoaiele din municipiu.

La acțiunea de ecologizare a Lugojului, organizată în parteneriat cu ADID Timiș și EcoStuff România, au participat peste 200 de voluntari, reprezentanți ai Primăriei Lugoj, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, Retim Ecologic Service SA, DASC Lugoj, EcoStuff România, Asociației Civilug, Casei de Cultură a Municipiului, Școlii de Arte „Remus Tașcău”, Ansamblului Folcloric „Lugojana”, Poliției Locale Lugoj, UM 01220, Road Patrol MC, precum și ai Bisercii Penticostale „Filadelfia” și ai Școlii și Bisericii Baptiste „Harul”.

În doar câteva ore, volunarii au adunat câteva sute de saci cu deșeuri aruncate la întâmplare, fiind ecologizate mai multe zone: malurile râului Timiș (între zona Plopi și Podul CFR din Cotu Mic), Parcul „George Enescu”, Parcul Copiilor, Parcul Ștrand, Parcul Gării, zona Plopi, Baltă Lată, Cotu Mic, Potcoava UNIC, cartierele Micro I, Micro II, Micro III, Micro IV și Micro V, zona Stadion – Ștrand – Țesători.

“Prin acțiunile acestea, vrem să atragem un semnal de alarmă asupra importanței gestionarii corecte a deșeurilor. Suntem convinși că doar prin puterea exemplului putem genera schimbarea comportamentelor iresponsabile în unele responsabile față de mediu”, au transmis reprezentanții ADID Timiș.

Și primarul Claudiu Buciu a transmis un masaj la finalul acțiunii, în care a spus că „municipalitatea nu poate încă să asigure corespunzător gestionarea deșeurilor” și a subliniat faptul că „e de datoria fiecăruia dintre noi să păstrăm municipiul curat, atât prin ceea ce ține direct de noi, cât și prin a ne apăra de cei care nu ne respectă valorile”.

„Astăzi Lugojenii și-au arătat, fățiș, grija față de comunitatea noastră. Peste 200 de persoane au participat, voluntar, la cea mai mare acțiune de colectare de deșeuri desfășurată vreodată în Lugoj. Din păcate, municipalitatea nu poate încă să asigure corespunzător gestionarea deșeurilor. Muncim pentru a ajunge la normalitate. Încă de anul acesta vom face pași vizibili, concreți și eficienți. O rezolvare de ansamblu va necesita însă timp. Până atunci, vă asigurăm că acțiunea dvs. de astăzi ne determină să “învingem” cât mai rapid minoritatea celor care desconsideră comunitatea și aruncă deșeuri oriunde apucă. Important este să înțelegem că a avea un municipiu curat nu este doar o chestiune de civilizație ci și de sănătate publică, de educație a copiilor noștri dar și de respect față de mediul înconjurător. E de datoria fiecăruia dintre noi să păstrăm municipiul curat, atât prin ceea ce ține direct de noi, cât și prin a ne apăra de cei care nu ne respectă valorile. Astăzi s-a demonstrat încă odată că Lugojul nu este al celor certați cu bunul simț, ci, în mod covârșitor, al celor care au bun simț și își doresc o comunitate bazată pe respect reciproc. Vă mulțumim tuturor!”, a transmis primarul Claudiu Buciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.