Lugojul cultural-muzical! Un nou tur de promovare a municipiului

Asociația Mariam-Med continuă proiectul „Promovare turistică și culturală a Banatului, Banatului Montan și a Clisurii Dunării de Caraș – Severin”. cu al treilea tur în municipiul Lugoj. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj.

Dacă în primele tururi participanții au făcut cunoștință cu istoricul clădirilor emblematice ale Lugojului sau cu vestitele bresle lugojene, de astă dată tematica acestui eveniment se va referi la activitatea culturală și muzicală a fostei capitale culturale a Banatului, așa cum a fost considerat odinioară, Lugojul.

Evenimentul va debuta sâmbătă, 30 iulie, ora 11, la  Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj,  unde va avea loc conferința “Lugojul cultural-muzical”.

Despre Reuniunile de cântări și muzică ale orașului, despre semnificațiile mișcării teatrale lugojene din urmă cu peste un secol, dar și despre personalitățile care au marcat viața culturală a urbei, înscriind-o în peisajul de nivel european (Traian Grozăvescu, Ioan Vidu, Caius și Tiberiu Brediceanu, Filaret Barbu etc.), vor susține alocuțiuni dr. Dan Traian Demeter, prof. dr. Constantin Tufan Stan și Cristian Ghinea. Amfitrionul manifestării este muzeograful Oliviu Gaidoș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.