Lugojenii, la unison cu întreaga țară: o nouă seară de proteste în stradă!

Lugojenii au ieșit în stradă și joi seara pentru a protesta împotriva Guvernului Grindeanu, care a adoptat, la ceas de seară, proiectul de lege privind grațierea și ordonanța de modificare a Codurilor penale.

Au fost mai puțini protestatari decât miercuri seara, dar revendicările au rămas aceleași.

„Dorim abrogarea sau retragerea ordonanțelor respective și demisia guvernului. Mai dorim și dispariția acestei majorități parlamentare și alegeri anticipate. PSD și ALDE nu mai sunt în măsură să reprezinte interesele poporului. Noi în considerăm hoți și trădători de țară!”, a declarat un protestatar, care a ținut să menționeze că la alegerile parlamentare din decembrie a votat cu PSD „pentru programul de guvernare, nu pentru ordonanțe date hoțește, în miez de noapte, pentru spălarea penalilor”.

Protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale și au mărșăluit apoi pe străzile orașului, unde s-a scandat: „Hoții!”, „Rușine să vă fie!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta!”, „PSD, ciuma roșie!”, „Dragnea și ai lui, trădătorii neamului!”, „Lugojul cere, fără grațiere!”.

Protestul a fost unul pașnic, iar la final manifestanții le-au mulțumit și i-au aplaudat pe polițiștii și jandarmii care i-au escortat, fiind, la rândul lor, aplaudați de forțele de ordine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.