Lucrările la gazoductul BRUA au început! La Lugoj va fi un depozit de material tubular

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a demarat, în zona Recaș, primele lucrări de montare a conductelor din proiectul BRUA – dezvoltarea pe teritoriul României a Sistemului Național de Transport Gaze Naturale pe coridorul Bulgaria–România-Ungaria-Austria.

Prima fază a acestui proiect  prevede construcţia conductei de transport gaze naturale Podişor (județul Giurgiu) – Recaş (județul Timiș) cu o valoare estimată de  478,6 milioane euro. Conducta va avea o lungime de 479 km, un diametru de aproximativ 80 de centimetri şi presiune de proiectare de 63 bar.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a fost, miercuri, alături de directorul general al Transgaz, Ion Sterian, și echipa de management a acestei companii, pe teren, în zona Recaș, unde au început lucrările de sudare a conductelor.

“Am vizitat, împreună cu directorul Transgaz, șantierul de la Recaș, unde este punctul de pornire a acestei conducte în partea de vest a țării noastre, iar apoi am vizitat depozitul de material tubular de la Lugoj. Proiectul BRUA este prioritar atât la nivel județean, cât și la nivel regional și național. Am încredere în profesionalismul Transgaz și în faptul că această investiție foarte importantă va fi finalizată în termenele stabilite”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

La finalizarea fazei I a proiectului BRUA se va asigura fluxul bidirecţional de gaze naturale spre: Bulgaria – prin interconectorul Giurgiu – Ruse, 1,5 miliarde Smc/an (171.000 Smc/h), la 30 bar la graniţă şi Ungaria – prin interconectorul Horia – Csanadpalota, a 1,75 miliarde Smc/an (200.000 Smc/h), la 40 bari la graniţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.