Lucrările de consolidare a malurilor în zona Insulei Cotu Mic „sunt în grafic”

Administrația Bazinală de Apă Banat a anunțat că lucrările de corecție a albiei râului Timiș și de consolidare a malurilor în zona Insulei Cotu Mic din Lugoj „sunt în grafic”.

Lucrările au început vara aceasta, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administrația Bazinală de Apă Banat și Primăria Lugoj.

Până acum, au fost realizate 40% din totalul lucrărilor necesare pentru apărarea împotriva inundațiilor pe tronsonul insulei din cartierul Cotu Mic din Lugoj: decolmatarea râului Timiș pe o lungime de 350 de metri, completări terasamente insulă – 9200 mc, consolidare de mal pe o lungime de 70 de metri.

Lucrările sunt executate cu personalul și utilajele SGA Timiș, iar Primăria Lugoj asigură combustibilul și materialele necesare lucrărilor.

Scopul final al acestor lucrări este acela de a asigura secțiunea de scurgere a apei și de consolidare a malurilor cu anrocamente pentru evitarea eroziunilor. Astfel se poate asigura protejarea obiectivelor socio-economice din zona respectivă.

Conform protocolului de colaborare, lucrările se vor finaliza până la 31 decembrie 2022 sau, cel târziu,  până în 31 mai 2023.

 

(Foto: Serviciul Investiții/ABA Banat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.