Lucrări cu probleme! Contract reziliat, acțiune în instanță și plângere penală

Noua administrație a Lugojului a identificat probleme majore la lucrările de reabilitare a rețelelor de apă din municipiu, astfel că va fi reziliat contractul cu Hidroconstrucția, firma care a efectuat aceste lucrări și care, conform spuselor primarului Claudiu Buciu, nu a respectat proiectul tehnic. În consecință, Primăria Lugoj va solicita în instanță daune care să acopere refacerea integrală a lucrărilor.

„Am avut o corespondență cu Hidroconstrucția, cu privire la modul în care au introdus noile rețele. În ultimii ani, nu au mai fost introduse cum au fost prevăzute în documentație, ci prin forare, în loc să le introducă prin săpare. Ne-au trimis răspuns că, peste 16 kilometri de rețele din Lugoj au fost executate prin foraj nerespectând proiectul tehnic, oferta financiară și contractul încheiat cu noi. Problema majoră este că această metodă nu a respectat standardele tehnice actuale, urmează să ne îndreptăm împotriva celor de la Hidroconstrucția, pentru rezilierea contractului și pentru daune care să acopere refacerea integrală a lucrărilor așa cum a fost prevăzut în contract. Ne-au comunicat și ne-au recunoscut practic, că nu au montat hidranți în municipiul Lugoj așa cum era prevăzut în proiect. Adică au montat doar 10 la sută din hidranții prevăzuți pe noua rețea”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Primarul Lugojului a anunțat și că Primăria Lugoj va face o plângere penală împotriva fostului director executiv al Direcției Tehnice, Cotizo Negruțiu, care a semnat majoritatea situațiilor de lucrări realizate fără să se respecte proiectul tehnic.

„Astăzi, de dimineață (miercuri – n.r.) am discutat cu colegii de la Juridic, să facă o plângere penală împotriva domnului Cotizo Negruțiu. Toate plățile s-au făcut în baza semnăturii dânsului și a colegilor săi, de la Investiții. Colegii de la Contabilitate nu verifică în teren și nu este obligația lor să verifice în teren lucrările. Ei se bazează pe documentele pe care le primesc de la colegii de la Investiții. Majoritatea acestor situații de lucrări au fost semnate de domnul Negruțiu, pentru conformitate cu realitatea, legalitatea și cerințele din contract. Dânsul va răspunde! Lucrurile au fost recunoscute atât de dirigintele de șantier, cât și de antreprenor, de Hidroconstrucția. Lucrările nu au respectat proiectul și au fost decontate alte sume decât cele reale”, a mai spus primarul Claudiu Buciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.