Luceafărul poeziei românești, omagiat la Școala Gimnazială Nr. 3, de Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Române și împlinirea a 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu au fost sărbătorite și de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Lugoj, printr-o activitate desfășurată sub genericul “De la Eminescu la noi, de la noi la Eminescu”, la care au participat elevii claselor a VIII-a A și a VIII-a B, coordonați de prof. Alina Dana Olar și prof. Debora Ligiana Cioloca.

În cadrul activității, elevii au susținut un recital de poezie eminesciană și au participat la un concurs având ca temă lirica poetului Mihai Eminescu.

Au recitat elevii: Roxana Crăcană, Francesca Stănescu Vitan, Eduard Stupu, Jessica Bot, Simina Onea și Bogdan Zbăgan.

La concursul dedicat marelui poet național și universal au participat 22 de elevi, fiind premiați:

  • Bogdan Zbăgan (clasa a VIII-a A) și Roxana Crăcană (clasa a VIII-a B) – Premiul I;
  • Simina Onea (clasa a VIII-a A) și Jessica Bot (clasa a VIII-a A) – Premiul II;
  • Francesca Stănescu Vitan (clasa a VIII-a B) și Alis Novăcescu (clasa a VIII-a B) – Premiul III;
  • Dănuț Bogdan (clasa a VIII-a B), Timotei Berzava (clasa a VIII-a B) și Iuliana Faghiura (clasa a VIII-a B) – Mențiune.

”Elevii îmbrățișează cu drag activitățile extracurriculare, iar atunci când acestea se împletesc cu literatura și cultura, noi, dascălii, considerăm că ne-am îndeplinit menirea. Luceafărul poeziei românești strălucește an de an în clasele Școlii Gimnaziale Nr. 3 Lugoj prin dăruirea și eforturile unor oameni deosebiți, profesori cu experiență și har, făcând astfel materia mai atractivă și accesibilă pentru elevii de gimnaziu”, ne-a declarat prof. Anda Lungu, directorul unității de învățământ.

Activitatea dedicată Zilei Culturii Române și împlinirii a 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu s-a finalizat cu depunerea de flori la monumentul poetului, din apropierea școlii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.