Lodovic Orban, la Lugoj: „PNL va câștiga alegerile pentru Parlamentul European” și „va bate rău de tot PSD-ul” la locale și parlamentare

Aflați în precampanie elctorală, președintele PNL Ludovic Orban și fostul jurnalist Rareș Bogdan, „port-drapelul” liberalilor la alegerile pentru Parlamentul European, au poposit și la Lugoj.

Întâlnirea cu lugojenii a avut loc, vineri după-amiază, la hotelul Dacia, unde a fost organizată și o conferință de presă. Cu acest prilej, Ludovic Orban a anunțat că PNL se bucură de cea mai mare încredere în România și are cea mai bună listă de candidați pentru Parlamentul European.

“În cursul săptămânii, PNL a depus lista de candidați pentru Parlamentul European. PNL a depus cel mai mare număr de semnături de susținere dintre toate partidele, ne-am clasat pe primul loc și am arătat că PNL se bucură de cea mai mare încredere în România. La fel ne propunem să fim pe primul loc și pe 26 mai, PNL să devină cel mai puternic partid din România. Avem o listă de candidați, care, în opinia noastră, este cea mai bună listă de candidați care pot să reprezinte România la Parlamentul European la nivel european. În fruntea listei se află Rareș Bogdan și suntem extrem de bucuroși că a intrat în prima linie a bătăliei. Avem pe lista de candidați oameni cu performațe extraordinare în administrația locală. Îl susținem pe primarul de la Alba Iulia, de asemenea pe lista de candidați este domnul Vasile Blaga, fost ministru, un om cu o experiență politică și administrativă extrem de prodigioasă și care evident are o misiune extrem de importantă, în primul an de la preluarea guvernării, intrarea în spațiul Schengen. Tot pe lista de candidați se află europarlamentari cu experiență, care au reprezentat și în mandatul trecut România cu rezultate excepționale. Este vorba de Siegfried Muresan, despre care vă dau doar o singură informație: deși ministrul Daea și ministru Teodorovici nu au solicitat de la Uniunea Europeană sume pentru fermele care au fost afectate de pesta porcină, Siegfried Muresan a reușit să obțină o finanțare de 28 de milioane de euro, din bugetul Uniunii Europene. Pe listă se află și doamna Adina Vălean. Dacă vă aduceați aminte, până în urmă cu trei ani de zile, vorbeam la telefon în străinătate cu prietenii și rudele și trebuia să plătim acea taxă de roaming. Această taxă a dispărut, iar un merit foarte mare îl are europarlamentarul Adina Vălean, care a fost raportor la regulamentul pentru scăderea, până la dispariția taxei. Pe lista de candidați se află și Marian-Jean Marinescu, un europarlamentar cu o vastă experiență, care este vicepreședinte al Grupului Partidului Popular și care chiar în aceste zile este implicat într-un lobby foarte puternic pentru pachetul pe mobilitate, un set de reglementări la nivel european pe circulație, care riscă să creeze efecte extrem de negative transportatorilor români. Avem un candidat din zona de vest, pe primarul Aradului, care este deja extrem de implicat la nivel european, el fiind de nouă ani în Comitetul Regiunilor”, a spus Ludovic Orban.

PNL – „singur partid politic care contează la nivel european”

Liderul PNL a mai menționat că doar PNL are capacitatea de a influența deciziile la nivel european: „La ora actuală, nu există decât un singur partid politic care contează la nivel european. Există un singur partid politic care este respectat și apreciat, care are capacitatea de a influența decizia la nivel european. Iar acest partid este Partidul Național Liberal! Cu cât PNL va fi mai puternic și mai bine reprezentat la nivel european, cu atât România va fi mai puternică, mai influentă și mai bine reprezentată la nivelul Uniunii Europene, iar deciziile care se vor lua la nivelul Uniunii Europene vor putea aduce avantaje și beneficii pentru România”.

„PSD vrea să-și pună justiția la butonieră”

Atât Ludovic Orban cât și Rareș Bogdan au taxat fără menajamente toate abuzurile și derapajele anti-democratice ale PSD. În opinia liderilor liberali, România este în pericol să se întoarcă în era lui Adrian Năstase, după „cazul școală” al Laurei Codruța Kovesi, care a fost plasată sub control judiciar.

„Cazul Laura Codruța Kovesi este un caz emblematic despre modul în care un cetățean român este tratat de autoritățile statului subordonate PSD. În acest moment asistăm la poate cea mai gravă situație din ultimii doi ani, în care un cetățean român este pur și simplu îngenuncheat pentru simplul fapt că a avut curajul să verifice averi, să pornească o acțiune anti-mafie, pro-justiție, anticorupție împotriva unor lideri politici. Ce s-a întâmplat cu Laura Codruța Kovesi, cu cele șase ore de audieri și calitatea dânsei în momentul ieșirii din secția specială, acest Gestapo aflat în mâinile PSD, este foarte periculos și ne arată foarte clar că acest caz este un caz școală în care poate fi pus orice cetățean român în momentul în care i se opune lui Liviu Dragnea și celor care au acaparat legea în România. Nu trebuie să privim asta de la distanță și să trecem cu vederea modul în care o persoană este blocată în așa fel pentru a ocupa o funcție europeană și călcată în picioare de o secție condusă de un procuror, Alina Florea, care a afirmat singură că nu este un procuror independent. (…) PSD nu vorbește despre abuzuri și despre configurarea justiției. PSD vrea să-și pună justiția la butonieră, pentru a se răzbuna pe dușmanii din presă, pe dușmanii politici sau chiar pe dușmanii din propriul partid”, a spus Rareș Bogdan.

„PSD-ului îi este frică de oameni”

Totodată, președintele PNL a vorbit și despre decizia președintelui Iohannis de a convoca un referendum pentru justiție în data de 26 mai, când au loc și alegerile europarlamentare, ocazie cu care românii trebuie să spună clar ce vor, „dacă doresc să-i guverneze hoții și infractorii sau oamenii onești”.

„După referendum se va consolida voința cetățenilor! Referendumul reprezintă cea mai profundă formă de manifestare a democrației. Cetățenii sunt chemați să decidă ei direct vizavi de o problemă de interes național. De când a venit la putere, PSD, alături de tovarășii de drum, a declanșat un atac distructiv împotriva justiției din România, împotriva independenței justiției, împotriva funcționării instituțiilor care activează în cadrul puterii judecătorești. Cred că românii trebuie să fie chemați să spună foarte limpede că sunt împotriva acestei agresiuni sistematice, săptămânale, prin tot felul de ordonanțe de urgență, de proiecte de legi scrise pe picior, care sunt declarate neconstituționale pe bandă rulantă, de alte tipuri de reglementări care nu fac altceva decât să facă România de râs și să o pună într-o situație delicată la nivel european. Românii au ocazia să spună limpede și clar ceea ce vor și mai ales că resping categoric tot ce face actuala coaliție în domeniul justiției. (…) Cred că acest referendum le va permite românilor să spună răspicat un nu PSD-ului. Chiar dacă unii din lideri PSD și ALDE par așa, că nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase, deja au început să inventeze tot felul de tertipuri prin care să împiedice oamenii să vină la vot. Pe lângă povestea cu dublarea secțiilor de votare, premeditarea împiedicării exercitării dreptului de vot în diasporă se vede și în aceste alegeri pentru Parlamentul European. Dacă la celelalte tipuri de alegeri exista posibilitatea înființării de secții de votare în diaspora la cererea a minim o sută de cetățeni, pentru alegerile europarlamentare, această prevedere nu este valabilă, a fost suspendată. Ceea ce nouă ne indică foarte clar că vor să facă același lucru pe care l-au făcut și în 2014 la alegerile prezidențiale, și anume să împiedice românii din diaspora să voteze. Sunt multe alte lucruri pe care le pregătesc, dar care încă nu se văd, dar care au scopul ca oamenii să nu participe la vot, pentru că PSD-ului îi este frică de oameni. L-ați văzut pe domnul Dragnea să iasă undeva în afară de sălile cu pesediștii? Nu iasă în piață, nu iasă în stradă, nu poate să iasă în public fără să fie apostrofat de oameni, pentru că oamenii nu mai suportă modul în care este condusă România astăzi”, a declarat Ludovic Orban.

„PNL va bate rău de tot PSD-ul”

Liderii PNL sunt încrezători că, dacă se va mobiliza foarte bine, partidul va scoate un scor foarte mare la alegerile europarlamentare. Totodată, Ludovic Orban a menționat că are convingerea că PNL va „bate rău de tot” PSD-ul la alegerile locale și parlamentare de anul viitor, iar Klaus Iohannis va câștiga încă un mandat de președinte al României.

„După alegerile pentru Parlamentul European, pe care le vom câștiga, asta este convingerea mea, vom avea alegerile prezidențiale, unde este clar parteneriatul între președintele Iohannis și PNL. Este un parteneriat cunoscut, pe care toată lumea îl poate aprecia și acest parteneriat va duce la victoria președintelui Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale. După care urmează alegerile locale și parlamentare, în care nu am nici cea mai mică îndoială că PNL va bate rău de tot PSD-ul. Vă spun de acum, în locale și în parlamentare o să-i batem cum n-au încasat o asemenea bătaie în toți cei 29 de ani de la Revoluție până astăzi”, a punctat Ludovic Orban.

La întâlnirea cu lugojenii au fost prezenți și fostul co-președinte PNL Vasile Blaga, candidat și el la alegerile europarlamentare, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, secondat de Alin Popoviciu, secretarul executiv al organizației județene, deputații Ben Oni Ardelean și Pavel Popescu, alți membri din conducerea PNL.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.