Lidl a inaugurat la Lugoj primul centru logistic din vestul României

O investiție de peste 20 de milioane de lei a fost inaugurată, joi, la Lugoj. Construit într-un timp record, centrul logistic Lidl de la Lugoj – cel de-al patrulea pe care reteilerul german îl are în România – și-a început activitatea în această lună și va asigura distribuția produselor în aproximativ 45 de magazine din zona de sud-vest a țării.

Construit în colaborare cu firma românească Bog’Art, după cele mai noi standarde de sustenabilitate, centrul logistic reprezintă o investiție de peste 20 de milioane de euro.

Cu o suprafață construită de peste 45.000 mp și o arie a terenului de 160.000 mp, cel de-al patrulea depozit din portofoliul companiei este cel mai modern din punctul de vedere al tehnologiilor folosite în construcție, dar și al instrumentelor de operare oferite angajaților.

„Construirea centrului logistic din Lugoj a venit ca o evoluție firească, datorată ritmului rapid de dezvoltare a rețelei Lidl. Un factor important în alegerea  terenului a fost proximitatea față de autostrăzile A1 și A6, lucru care ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor de transport și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului”, a declarat Claudiu Riza, directorul de expansiune în cadrul Lidl România.

Pentru construcția acestui centru logistic au fost folosite soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Pe lângă betonul concasat, provenit din demolări, în realizarea depozitului s-au folosit atât materiale reciclate, cât și materiale reciclabile. În plus față de procesul de construcție orientat spre sustenabilitate, clădirea în sine se remarcă prin consumul scăzut de energie necesară funcționării, emisii și amprentă de CO2 reduse și, implicit, printr-un impact mult diminuat asupra mediului înconjurător.

„Ne-am dorit să facem parte din acest proiect pentru că a fost o provocare în ceea ce privește soluțiile de construcție, termenul de execuție și tehnologiile noi. Pe lângă materialele folosite în timpul construcției depozitului, am implementat proceduri de protecție a mediului, reducând cantitatea de deșeuri generate pe șantier cu 75%. Totodată, sistemul de încălzire a clădirii a fost proiectat astfel încât să reducă cu 50% consumul de energie, prin reutilizarea căldurii recuperate de la instalația frigorifică”, a declarat Sorin Greu, directorul general al companiei de construcții

Deschiderea centrului logistic din Lugoj a dus la crearea a peste 200 de locuri de muncă și atrage noi oportunități pentru dezvoltarea unor servicii adiacente oferite în zonă.

Din dorința de a le oferi angajaților confortul necesar și un mediu de lucru optim, în incinta centrului logistic au fost construite o cantină, săli pentru întâlniri, vestiare, și, nu în ultimul rând, un teren de fotbal. Totodată, șoferii TIR-urilor de transport beneficiază de facilități speciale în intervalul de predare-primire a produselor. Astfel, aceștia se pot bucura de o zonă special creată pentru ei, unde au la dispoziție automate de sandvișuri și cafea.

„Depozitul va facilita fluxul de aprovizionare a magazinelor din zona de sud-vest. Aici se vor desfășura toate procesele care ne permit să asigurăm calitatea produselor și livrarea lor la timp în magazine. Echipa de aici, de la Lugoj, este pregătită să ofere cele mai bune servicii. Suntem gata să facem față oricăror provocări, datorită faptului că fiecare angajat a beneficiat de o perioadă de școlarizare în unul dintre celelalte trei centre logistice Lidl, din Chiajna, Nedelea sau Iernut”, a declarat Christina Lang, directorul Sediului regional Lugoj, Lidl România.

Activând în 27 de țări din Europa, cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, cu peste 140 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.