Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj – 32 de ani de existență

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj organizează vineri, 18 noiembrie, o serie de manifestări dedicate aniversării a 32 de ani de la înființarea unității de învățământ.

Manifestările vor debuta de la ora 10:30, când va avea loc depunerea de coroane la Monumentul de pe Câmpia Libertății, închinat zborului lui Aurel Vlaicu, din anul 1912.

Ceremonia festivă se va desfășura de la ora 12, urmată de un scurt program artistic.

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj a luat ființă în anul 1990, când clasele de filieră tehnologică de la Liceul „Coriolan Brediceanu” și Liceul „Iulia Hasdeu” s-au reunit, formând Liceul Industrial de Construcții de Mașini, care a  devenit, din 1997, Grupul Școlar „Aurel Vlaicu”.

Din anul 2012 unitatea de învățământ a primit titulatura de Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj, care, în anul 2006 a fuzionat prin absorbție cu Grupul Școlar „Ștefan Odobleja” (structura de pe strada Buziașului).

De la înființare școala a avut clase de liceu zi și seral, clase de școală profesională, clase de ucenici, clase de școală de maiștri și școală postliceală. De-a lungul timpului pregătirea s-a făcut în domeniile: construcții de mașini, electrotehnică, mecanică, construcții, metalurgie și servicii.

În prezent, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj oferă instruire în domeniile mecanic, electric, construcții, servicii pentru liceu tehnologic, rută directă zi și seral, învățământ profesional de 3 ani curs de zi și școală postliceală (cu plată).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.