La Lugoj, școala începe… în scenariul galben

Toate unitățile de învătământ din Lugoj vor începe anul școlar 2020-2021 după… scenariul galben.

Decizia a fost luată, astăzi, în ședința Comitetului Județean pentru Situațiii de Urgență, condusă de prefectul de Timiș, Liliana Oneț. În cadrul ședinței a fost emisă Hotărârea privind aprobarea scenariului în care va funcționa, începând din data de 14 septembrie, fiecare unitate de învățământ din cele 600 existente la nivelul județului Timiș – școli și grădinițe.

Hotărârea are la bază propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș, făcută în urma analizei situației epidemiologice existente la nivelul județului. Trebuie menționat că propunerea ISJ Timiș a fost luată în urma hotărârilor Consiliilor de Administrație ale fiecărei unități de învățământ, adoptate în funcție de situația epidemiologică de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale, spațiile de învățământ, numărul cadrelor didactice etc.

Astfel, conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în județul Timiș, un număr de 348 de școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, un număr de 251 școli și grădinițe vor începe școala în scenariul galben și o singura școală va începe în scenariul roșu.

La nivelul municipiului Lugoj, toate cele 31 de unități – școli și grădinițe – vor începe anul școlar în scenariul galben, care presupune desfășurarea cursurilor cu prezența parțial fizică a elevilor la cursuri, cu excepția claselor VIII și XII.

În municipiul Timișoara, 29 școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, 96 în scenariul galben și o unitate de învățământ – Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța – în scenariul roșu (din cauză că nu s-au finalizat lucrările de reabilitare a claselor).

În ceea ce privește orașele din județul Timiș:

  • la Buziaș – toate școlile și grădinițele încep anul școlar în scenariul verde,
  • la Ciacova – toate încep în scenariul verde,
  • la Deta – 3 unități școlare încep anul școlar în scenariul verde și două în scenariul galben,
  • la Făget – vor funcționa 9 unități școlare în scenariul verde și 6 în scenariul galben,
  • la Jimbolia – trei unități scolare vor funcționa în scenariul verde și 2 în scenariul galben,
  • la Recaș – 7 unități școlare vor începe anul școlar în scenariul verde și una în scenariul galben,
  • la Sânnicolau Mare – 3 unități școlare vor începe anul școlar în scenariul verde și 6 în scenariul galben.

În mediul rural, 277 școli și grădinițe din județul Timiș vor începe anul școlar în scenariul verde și 107 în scenariul galben.

Scenariul verde presupune desfășurarea cursurilor cu prezența elevilor la școală, iar scenariul roșu înseamnă desfășurarea cursurilor online.

Prevederile Hotărârii CJSU devin obligatorii începând cu data de 14 septembrie 2020, iar o dată la 7 zile Comitetul Județean pentru Situații de Urgență reevaluează situația unităților de învățământ din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.