La Lugoj începe curățenia de primăvară

Primăria Lugoj împreună cu societatea „Salprest” organizează anual o amplă acţiune de curăţenie generală de primăvară, care are ca scop salubrizarea municipiului Lugoj în condiţii cât mai eficiente.

Anul acesta, campania de curăţenie generală de primăvară se va desfăşura în două etape, în zilele de:

  •  25 martie – în Lugojul German (jumătatea oraşului situată pe malul stâng al râului Timiş);
  • 1 aprilie – în Lugojul Român (jumătatea oraşului situată pe malul drept al râului Timiş).

În cadrul acestei acțiuni, utilajele specializate vor colecta deşeurile depuse în faţa caselor de către cetăţeni, dar şi în punctele de colectare aparţinând cetăţenilor care locuiesc la blocuri. Acolo unde aceste puncte au fost desfiinţate se vor depune deşeurile lângă containerele pentru colectarea selectivă a cartonului sau pe vechiul amplasament pentru colectarea gunoiului menajer.

Activitatea de colectare va începe dimineaţa, la orele 7:30.

Vor fi adunate deşeurile vegetale (resturi provenite din tăierea pomilor, a viţei de vie), obiectele de uz casnic scoase din folosinţă, mobilierul degradat sau de prisos în gospodărie, obiectele sanitare degradate, precum şi alte deşeuri din gospodăriile populaţiei. În paralel, se vor colecta şi deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice se vor face comenzi telefonice în zilele premergătoare acţiunii, la numărul 0256-352834 (între orele 7 şi 15).

În cadrul acţiunii „Curăţenia de primăvară” nu se va aduna gunoiul menajer şi nici resturile provenite din construcţii.

În cadrul acestei acţiuni, societatea „Salprest” va interveni cu patru tractoare, cinci camioane, două autogunoiere şi o maşină pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.