Iubitorii de artă și cultură, invitați să își prezinte ideile pentru… viitorul cultural al Lugojului

Noua administrație a Lugojului invită iubitorii de artă și cultură la o întâlnire, la sediul primăriei, pentru a propune proiecte și a găsi soluțiile cele mai potrivite pentru sectorul cultural-artistic al Lugojului.

În urma întâlnirilor, care vor avea loc în luna ianuarie, va fi alcătuită Agenda Culturală Atemporală.

„Dragi vizionari, tineri și seniori, amatori de artă și experți, vă propunem o întâlnire în luna ianuarie 2021, cu tema Agenda Culturală Atemporală din Lugoj. Este momentul să îi recunoaștem pe artiștii din Lugoj și să povestim cu iubitorii de artă și cultură și să aflăm care sunt nevoile lor. Dacă voi veți găsi timp și răbdare, noi vom fi onorați să vă primim pe fiecare în parte și împreună să gândim soluțiile cele mai potrivite pentru sectorul cultural artistic din Lugoj. Este vacanță și e vremea potrivită să revedem albume de fotografie și să recitim jurnale, dar mai ales să facem un pas spre un exercițiu de imaginație! Dintr-o perspectivă, aceasta este șansa noastră să aflăm care sunt talentele și ideile lugojenilor, iar dintr-o alta, suntem pregătiți și pentru critici adunate peste ani sau sesizări recente – dar vă rugăm politicos să rețineți, vom povesti doar despre artă și cultură! Acum, vom alcătui împreună un plan mozaical și cel mai probabil va fi unul alambicat, dar acesta va duce spre o lume multiculturală autentică pentru Lugoj, pentru oameni”, au transmis reprezentanții Primăriei Lugoj.

Programarea întâlnirilor se face până în data de 8 ianuarie 2021, prin accesarea link-ului: https://calendar.google.com/calendar/u/0/selfsched

„Deoarece întâlnirile individuale vor fi scurte, de doar 15 minute, vă sugerăm să realizați o prezentare a ideilor dumneavoastră, pentru viitorul cultural al Lugojului. Propunem ca această descriere să fie una cât mai simplă și clară pentru întâlnirea la care vă invităm, dar să știți că noi credem și în spontaneitate. Puteți realiza o schiță simplă, scrisă în mod tradițional, sau puteți elabora o prezentare mai amplă, iar în acest caz, este important să transmiteți materialul în format digital spre consultare înainte de întâlnire. Adresa de mail pentru transmiterea prezentării este: roxana.alexa@primarialugoj.ro. Menționăm faptul că această întâlnire se adresează TUTUROR persoanelor interesate de situația culturală actuală din Lugoj, nu doar artiștilor și celor care au deja o activitate consacrată”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Întâlnirile programate vor avea loc în perioada 11.01.2021 – 29.01.2021, la Primăria Municipiului Lugoj sau online, pentru cei care nu doresc să se deplaseze sau se impun restricții viitoare. Cei interesați pot solicita alte detalii la numărul de telefon – 0787.38.00.58.

 

Lugoj Expres Iubitorii de artă și cultură, invitați să își prezinte ideile pentru... viitorul cultural al Lugojului viitorul cultural al Lugojului proiecte primăria lugoj Lugoj iubitorii de artă întâlnire idei cultură agenda culturală atemporală agenda culturală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.