ISU Timiș a dispus suspendarea activității Detașamentului de Pompieri Lugoj

După depistarea unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 printre pompieri lugojeni, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis suspendarea activităţii Detaşamentului de Pompieri Lugoj.

Totodată, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din zona Lugojului s-a dispus dislocarea, de la Timişoara, a două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi a unei autosanitare SMURD, cu echipajele aferente.

”În data de 23.07.2020, aflat în timpul liber, un angajat al ISU Timiş s-a prezentat la C.P.U Lugoj având anumite acuze medicale. În data de 24.07.2020 am fost informaţi despre faptul că rezultatul testului COVID-19 este pozitiv. În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a DSP Timiș. De asemenea, s-au dispus rapid următoarele măsuri preventive:

  • suspendarea activității Detașamentului de Pompieri Lugoj;
  • dislocarea, din Mun. Timișoara, a unui număr de 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și a unei autosanitare SMURD, cu echipajele aferente, pentru gestionarea situațiilor de urgență din raionul de intervenție;
  • locul de dislocare pentru forțele și mijloacele de intervenție este pus la dispoziție de Primăria Municipiului Lugoj;
  • dezinfecția tuturor spațiilor clădirii detașamentului și a tehnicii de intervenție se realizează cu echipajul specializat CBRN;
  • izolarea preventivă, la domiciliu, a tuturor angajaților, până la finalizarea anchetei epidemiologice.

Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, fiind prelevate probe pentru personalul turei de serviciu din data de 24.07.2020. Conform deciziei medicale, colegul nostru se află internat la un spital suport COVID din Timișoara. Starea lui de sănătate este bună și în continuare îi acordăm tot sprijinul de care are nevoie și ne preocupăm pentru sănătatea lui. De asemenea, asigurăm cetățenii Municipiului Lugoj și localităților limitrofe că suntem în măsură să intervenim operativ la toate situațiile de urgență care pot apărea. Menționăm că de la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecția personalului, la nivelul tuturor structurilor din cadrul ISU Timiș au fost luate măsuri pentru dezinfecția și igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent. Manifestăm o preocupare deosebită pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului cât și a tehnicii de intervenție”, au anunțat reprezentanții ISU Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.