Istoriografia Banatului, premiată de Societatea de Științe Istorice din România

Lucrarea „Enciclopedia Banatului, Istoriografia” (Bucureşti: Editura Academiei Române; Timişoara: David Press Print, 2020) a fost distinsă cu Premiul „Aurelian Iordănescu” în cadrul Forumului Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, organizat în perioada 19-22 iulie 2021.

„Prima istoriografie a Banatului cuprinde 303 medalioane ale istoricilor și cercetătorilor născuți în Banat, născuți în altă parte, dar cu activitate în Banat, sau născuți în altă parte, dar cu contribuții la cunoașterea istoriei Banatului. Prin Banat înțelegem Banatul istoric: fostele județe Timiș-Torontal, Severin, Caraș, inclusiv Banatul sârbesc, la care se adaugă partea de sud a județului Arad”, spune coordonatorul principal al volumului, prof. dr. Dumitru Tomoni, care este președintele Societății de Științe Istorice – filiala Lugoj.

La realizarea lucrării au contribuit specialiști de referință în domeniul istoriei: Carmen Albert, Constantin Brătescu, Florin Drașovean, Vasile Dudaș, Ciprian Glăvan, Rudolf Graf, Alexandru Kosa, Maria Alexandra Pantea, Janos Szekenyes și Florin Zamfir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.