Ionel Curuți, primarul comunei Mănăștiur, găsit incompatibil de ANI

Primarul PSD din comuna Mănăștiur a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI).

Instituția a anunțat, luni, că a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum şi indicii privind existența conflictului de interese de natură penală în cazul a 11 foști și actuali aleși locali. Printre aceștia se află și Ionel Curuți, primarul din Mănăștiur.

„În perioada 19 iunie 2008 – 03 martie 2016, a deținut simultan funcția de primar și pe cea de administrator și calitatea de membru în Consiliul de administrație al S.C. Apcan S.A. Timiș, iar în perioada 27 iunie 2012 – 30 iunie 2014, a deținut simultan funcția de primar și pe cea de reprezentant al Primăriei în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „George Garda” comuna Mănăștiur, județul Timiș, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

Primarul din Mănăștiur nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

În luna martie, Ionel Curuți a fost acuzat de inspectorii ANI și de conflict de interese de natură administrativă, pentru că a semnat și aprobat, în calitate de primar, mai multe contracte de administrare și de concesiune cu o asociație în care soția sa a deținut funcția de vicepreședinte al consiliului Director.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective.

Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.