Invitație la Margina: Târg de sărbătoare în lanul cu lavandă

La Margina va avea loc sâmbătă, 8 iunie, de la ora 12, un Târg de sărbătoare în lanul cu lavandă. 

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș împreună cu Primăria Margina și Centru de Informare Turistică Margina.

Tot ce au mai bun satele timișene – pâine coaptă în țăst, brânză și cașcaval, miere, răchie și dulcețuri – va fi adunat în Târgul de sărbătoare de la Margina, unde timișenii sunt așteptați să cumpere tot ce le place.

Aproape de lanul cu lavandă din împrejurimile satului, meșteri populari își vor prezenta atelierele de opincărit, olărit și împletit, iar iubitorii de natură pot face plimbări cu bicicleta sau cu căruțele.

De mâncare se va ocupa (și) ciobănița, pricepută la bulz și multe altele.

Vor fi organizate ateliere pentru copii și adulți, iar doritorii se vor putea plimba prin lanul de lavandă, vor putea face ședințe foto și vor avea posibilitatea de a-și culege gratuit un buchet din lan.

Toți vizitatorii care vor purta un obiect de culoare mov, vor primi gratuit o… pancovă.

Participarea la târg este liberă, iar cei care vor veni la Margina vor putea să cumpere de la producătorii locali certificați, pe de o parte produse derivate din lavandă, iar pe de altă parte pâine de casă, miere de albine, răchie, brânzeturi, brânză, cașcaval, dar și diferite obiecte meșteșugărești ale meșterilor invitați.

Copiii vor putea urmări, de la ora 16, o piesă a Teatrului de Păpuși Merlin, “Povestea nouă a Scufiței Roșii”.

Activitățile se vor desfășura atât în Lanul cu lavandă, cât și în parcul de lângă Primăria Comunei Margina și Centrul de Informare Turistică.

Evenimentul se va desfășura și dacă plouă, în Căminul Cultural din Margina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.