Investițiile primarului Boldea, în vizorul PNL Lugoj. 12.000 de scrisori vor fi trimise lugojenilor

Liberalii lugojeni au ieșit la rampă prin organizarea unei conferințe de presă, care a avut ca subiect principal proiectele investiționale anunțate de primarul Francisc Boldea, privind reabilitarea zonei centrale a orașului.

“Încă din 2016, Boldea propunea reabilitarea zonei centrale, respectiv a străzii Alexandru Mocioni şi a platoului Casei de Cultură a Sindicatelor, precum şi construirea unui sens giratoriu la capul Podului de Fier. În 2016, pe lista de investiţii este prevăzută reabilitare străzii Alexandru Mocioni, tronsoanele 1, 2 și 3 – execuţie, pentru suma de 21.600.000 de lei, adică cinci milioane de euro. Nu s-a realizat nimic în 2016! A fost o promisiune frumoasă, înainte de alegeri, domnul Boldea ne-a spus că are cel mai mare buget din istoria Lugojului, însă nu s-a realizat nimic în legătură cu această investiţie. Nici proiect nu a avut anul trecut! În 2017 revine cu această investiţie în buget, adică a ţinut banii degeaba blocaţi degeaba în 2016, dar o numeşte altfel: reabilitare strada Mocioni, tronson 1, adică nu toate trei, doar un tronson, însă cu aceiaşi bani. Tot cinci milioane de euro! Nu înţelegem de unde vine diferenţa asta, doar bănuim că dânsul umflă costurile pentru că și-a dat seama că o asemenea lucrare nu se face pe doi lei, cum a încercat să facă SPA-ul și ștrandul și nu a reușit să le termine nici până în zia de astăzi. Și situația sensului giratoriu e aceeași. L-a prevăzut în buget în 2016, dar investiția nu s-a realizat. Mai nou, domnul Boldea ne-a anunţat că vrea să facă încă un pod, lângă Podul de Fier. Toate deciziile luate cu privire la aceste investiții sunt, exclusiv, rodul minții primarului Boldea, care, din câte știm, nu se consultă nici cu colegii dânsului din PSD. Având în vedere valoarea acestor lucrări, care este în jur de 6.000.000 de euro, PNL consideră că e momentul să ne adresăm lugojenilor și să-i întrebăm dacă vor să aibă un centru nou, refăcut a doua oară în 27 de ani, pentru a avea unde să desfășurăm festivaluri, rugi, bâlciuri și alte manifestări de genul acesta sau, în schimb, să investim în spital și în școlile din Lugoj”, a declarat Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj.

Propunerile liberalilor se îndreaptă, în domeniul Educației, spre: reabilitarea tuturor sălilor de clasă care vor găzdui copii în clasa zero în anul școlar 2018-2019; reabilitarea grupurilor sanitare, măcar în școlile primare; modernizarea terenurilor de sport în aer liber din școlile gimnaziale; finalizarea grădiniței din cartierul Balta Lată; achiziționarea imobilului în care funcționează grădinița de pe strada Traian Grozăvescu.

La Spitalul Municipal, liberalii doresc: renovarea bucătăriei spitalului, a secțiilor de Infecțioase, Chirurgie, Urologie și ATI, a subsolului spitalului și a secției de Interne, parțial; investiții în climatizarea saloanelor; achiziționarea unui tomograf, a unui aparat Roentgen și a unui criostat.

„Aceste lucruri poate nu pot fi realizate toate anul viitor, dar Boldea ar trebui să înțeleagă că prioritățile lugojenilor sunt altele – sănătatea, educația, nu asfalt și pavelele care se strică imediat după ce sunt făcute sau sunt realizate la prețuri foarte mari”, a spus Claudiu Buciu.

După cum a anunțat Buciu, până la sfârșitul acestei luni, PNL Lugoj o să trimită lugojenilor 12.000 de scrisori, în care se va descrie „ce dorește Boldea să facă de doi-trei ani și nu a mai făcut nimic până acum, precum și ce consideră PNL că este o alternativă bună pentru Lugoj, adică investițiile în spital și în educație”.

În scrisori se va afla și un formular de răspuns, iar cine dorește poate să își exprime opțiunea pentru amenajarea centrului municipiului sau pentru investițiile în școli și spital. În funcție de răspunsurile pe care le vor primi, liberali vor face propuneri pentru a fi cuprinse în bugetul local pentru anul viitor.

„Trebuie să ținem cont de părerea lugojenilor, pentru că prioritățile lui Boldea nu prea coincid cu prioritățile lugojenilor și lucrul acesta trebuie să înceteze cât mai repede”, a mai spus Claudiu Buciu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.