Investiții mai vechi și mai noi, pe agenda Primăriei Lugoj în 2017

Municipalitatea lugojeană și-a stabilit programul de investiții pentru anul 2017. După cum au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj, pe lângă continuarea unor programe derulate în anii anteriori, în acest an vor fi abordate și o serie de obiective noi.

Unul din cele mai importante obiective de investiții care va fi demarat în acest an îl reprezintă sistematizarea zonei din apropierea Podului de Fier (proiectare și execuție) care include realizarea unui sens giratoriu, reabilitarea platoului Casei de Cultură a Sindicatelor, acces rutier de la pod, pe mal, direct către strada Plopilor și realizarea unei zone pietonale pe strada Nicolae Bălcescu.

Alt proiect vizează modernizarea Pieței Obor din municipiu, pentru care proiectarea  a fost deja realizată urmând ca în acest an să fie demarată execuția lucrării.

În acest an vor demara și lucrările de reabilitare a Galeriei „Pro Arte”, pentru care a fost deja realizat proiectul, iar la fosta cazarmă de pe strada Banatului va fi amenajat noul sediu al Direcției de Asistență Socială Comunitară.

Autoritățile lugojene intenționează să pună în practică și un proiect de amenajare a zonei străzilor Dimitrie Bolintineanu și Dimitrie Cantemir,  unde vor fi realizate parcări, un parc și locuri de joacă pentru copii.

Totodată, se va revizui și proiectul grădiniței din cartierul Balta Lată, se va realiza compartimentarea Bazarului, vor fi amplasate trei noi foișoare în cartiere și se vor face proiectele pentru introducerea canalizării pe strada Livezilor, a rețelei de apă și canalizare pe strada Sudului și pentru extinderea acestor rețele pe străzile Trandafirilor și Lalelelor.

Vor continua lucrările de asfaltare a drumului Tapia-Armădia cu tronsonul 2 și vor fi asfaltate străzile 6 și 8 din  zona de extindere sat Tapia (zona rezidențială Măguri).

În 2017 vor continua și cele patru programe derulate de administrația lugojeană pe parcursul mai multor ani: asfaltarea  străzilor din municipiu,  reabilitarea prin dalare sau asfaltare a unor trotuare, reparația străzilor prin plombare și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din municipiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.