Investiție CJT: Un nou internat la Centrul pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Lugoj

Administratorul public al județului Timiș, Marian Constantin Vasile, a pus, miercuri, piatra de temelie a unui nou internat școlar în Lugoj, destinat elevilor cu nevoi speciale de la Centrul pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”.

Investiția aparține Consiliului Județean Timiș și se ridică la 13,8 milioane lei cu tot cu TVA, finanțarea fiind asigurată prin bugetul județului.

Centrul de la Lugoj școlarizează peste 220 de elevi, iar capacitatea noului internat va fi de 100 de copii, fiind destinat celor din satele învecinate. Clădirea ce se va construi are un regim de înălțime P+1.

Cei peste 60 de specialiști care lucrează în echipe interdisciplinare oferă servicii de terapie logopedică, kinetoterapie, asistență socială și asistență medicală gratuită, cât și consiliere părinților acestor copii. În plus, elevii au parte de cele mai diverse activități. Aceștia pot lucra, de exemplu, în cadrul unor ateliere de tâmplărie, de covoare sau croitorie.

Consiliul Județean Timiș finanțează șapte școli și licee destinate copiilor cu diferite dizabilități, iar anul acesta s-au alocat peste 15 milioane lei doar pentru investiții în cadrul unităților de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.