Inventatorul bănățean Traian Vuia, omagiat la Bruxelles

România se va afla în centrul atenției, în zilele de 7 și 8 martie, la Bruxelles, unde europarlamentarul Maria Grapini va organiza o conferință internațională și o expoziție pentru a marca împlinirea a 111 ani de la primul zbor din lume, efectuat de Traian Vuia cu un aparat mai greu decât aerul, în ziua de 18 martie 1906, la Montesson (Franţa).

La evenimentul de la Bruxelles, dedicat omagierii marelui  inventator român, pionier al aviației mondiale, vor fi prezenți reprezentanții Muzeului Banatului din Timișoara, cei care administrează Muzeul Traian Vuia, istorici, specialiști în aviație, europarlamentari români și străini, mass-media internă și internațională. Invitat de onoare va fi Dumitru Prunariu, primul și singurul cosmonaut român care a zburat vreodată în spațiul cosmic.

Evenimentul se va bucura și de prezența diplomaților Ambasadei României – Reprezentanța Permanentă și ai Reprezentanței NATO la Bruxelles.

“Sunt onorată să fiu gazda unui eveniment important în Parlamentul European – <In memoriam Traian Vuia – 111 ani>, prin intermediul căruia doresc să aduc un omagiu acestui român de geniu! Evenimentul debutează, în data de 7 martie cu Conferinţa <In memoriam Traian Vuia – 111 ani> , care va fi urmată de o expoziţie dedicată activităţii lui Traian Vuia, organizată în colaborare cu Muzeul Naţional al Banatului şi Arthis – Casa de Cultură Belgo – Română. Prin acest eveniment, am reușit să promovez realizarea excepțională a lui Traian Vuia, nu numai participanților, dar si miilor de persoane cărora le-am transmis informații privind realizările inventatorului român”, a precizat Maria Grapini.

Conferinţa va fi găzduită de Parlamentul European, iar expoziţia dedicată activităţii acestei mari personalităţi se va deschide la sediul Casei de Cultură Belgo-Române – Arthis din Bruxelles. Expoziția va fi deschisă publicului larg din 6 până în 8 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.