Intesa Sanpaolo Bank Romania acordă Primăriei Municipiului Lugoj finanțare în valoare de peste 72 milioane de lei, pentru proiecte europene

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, cel mai important grup bancar din Italia, a semnat cu Primăria Municipiului Lugoj un acord semnificativ pentru viitorul orașului, încheind un contract de împrumut Verde în valoare de 72.101.550 lei, pe o perioadă de 12 ani.

Această finanțare strategică va sprijini proiecte europene de amploare, contribuind la dezvoltarea sustenabilă și la consolidarea infrastructurii locale.

Fondurile acordate prin acest contract vor fi utilizate pentru cofinanțarea cheltuielilor asociate mai multor proiecte europene, în domeniul educației și al administrației publice locale în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceste proiecte se încadrează în Componenta C5 – „Valul Renovării” și Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 9 – „Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”.

Inițiativă face parte din angajamentul continuu al Intesa Sanpaolo Bank de a susține comunitățile locale și de a contribui la progresul economic al României. Prin intermediul acestei finanțări banca își propune să consolideze parteneriatele și să stimuleze creșterea durabilă în regiunea Lugojului.

Grupul Intesa Sanpaolo este conștient de impactul semnificativ pe care il are la nivel global asupra contextului social și de mediu în care își desfășoară activitatea și de aceea acordă o atenție deosebită provocărilor și aspectelor ESG (Mediu, Social Guvernanță) și sprijină instituțiile publice sau private care fac eforturi în direcția dezvoltării durabile. De altfel, topul, realizat anual de compania de cercetare Institutional Investor, a desemnat și în 2023, pentru al patrulea an, Grupul Intesa Sanpaolo, drept grupul financiar cu cel mai bun program ESG (Environmental, Social, Governance) în rândul băncilor europene.

”Venim în sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj în realizarea proiectelor europene esențiale pentru comunitatea locală. Suntem convinși că aceste proiecte vor aduce beneficii semnificative și vor contribui la creșterea sustenabilă a regiunii”, a menționat Vlad Ponta, director general adjunct și șeful Diviziei Corporate și IMM-uri al Intesa Sanpaolo Bank.

„Mulțumim Intesa Sanpaolo Bank Romania pentru încrederea acordată instituției noastre și pentru sprijinul oferit comunității noastre. Creditul acordat asigură cofinanțarea celor mai mari proiecte de modernizare a infrrastucturii educaționale derulate vreodată de Municipiul Lugoj,” a precizat primarul interimar al municipiului Lugoj, Bogdan-Ștefan Blidariu. 

 

Despre Intesa Sanpaolo Bank România

Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo. În România, banca activează din 1996 ca bancă universală, sprijinind antreprenorii locali și străini care doresc să își dezvolte afacerile, oferindu-le acces nu doar la produse și servicii locale, ci și la oferta globală a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume.

Intesa Sanpaolo este cel mai important grup bancar din Italia, un furnizor de servicii financiare pentru familii, întreprinderi și economia reală, cu o puternică prezență internațională. Intesa Sanpaolo este lider european în wealth management, protecția investițiilor și consultanță financiară, cu un accent puternic pe serviciile digitale și fintech, datorită modelului său de afaceri unic. Grupul bancar se bazează în întregime pe produsele sale proprii în domeniul wealth management și al asigurărilor, ceea ce îi conferă o eficiență și o flexibilitate remarcabile. Angajamentul grupului față de sustenabilitate, responsabilitate socială corporativă și guvernanță corporativă modernă (ESG) este demonstrat prin angajamentul său de a oferi un total de 115 miliarde de euro în resurse de creditare pentru probleme sociale și transformare ecologică până în 2025, precum și alte 500 de milioane de euro pentru a sprijini persoanele defavorizate, ceea ce face din Intesa Sanpaolo un contribuitor proeminent la nivel internațional în abordarea provocărilor sociale globale. Intesa Sanpaolo s-a angajat să reducă amprenta de carbon a operațiunilor sale la zero până în 2030 și a portofoliului său de credite și investiții la zero până în 2050. Intesa Sanpaolo este un patron angajat al culturii italiene și își menține propria rețea de muzee, Gallerie d’Italia, unde expune opere de artă care fac parte din patrimoniul băncii și implementează proiecte culturale de prestigiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.