Infracțiuni rutiere. Șofer fără permis, depistat în trafic

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost întocmite 13  dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate  685 sancţiuni contravenţionale, 227  dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 81  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost sancţionaţi şi 115 de pietoni care nu au respectat prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării  63  permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor. De asemenea, au fost retrase 21  certificate de înmatriculare.

Printre persoanele sancționate s-a aflat și un bărbat de 33 de ani, care a condus vineri, 9 martie, în jurul orei 4, un autoturism pe raza localității Păru, fiind oprit pentru control de polițiștii Postului de Poliție Coșteiu Secția 7. În urma verificărilor în baza de date, polițiștii au constat că cel în cauza nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, astfel că pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.