Începe International Lugoj Art Festival – ediția a III-a

Cele mai importante manifestări de artă plastică contemporană din România se vor reuni, în perioada  2 – 30 aprilie 2024, sub egida International Lugoj Art Festival,  în  generoasele spații ale Galerie de Artă din Lugoj.

După succesul expozițional din anii anteriori, International Lugoj Art Festival a ajuns la cea de-a III-a ediție, cu sprijinul Primăriei Lugoj, Galeriei de Artă Lugoj, Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă Lugoj și a curatorului independent Dan Tudor Truică, fondatorul TRUICART Events Brand.

Proiectul propune publicului lugojean șase secțiuni distinctive, pornind de la pictură, grafică, tapiserie, sculptură și fotografie, manifestările fiind dublate de corespondențe muzicale prin realizarea unui concert de pian (prof. Eliana Zah).

Programul festivalului international debutează, marți, 2 aprilie 2024, ora 18.00, la Galeria de Artă Lugoj, cu vernisajul expoziției de pictură „Laszlo Botar”.

Manifestările vor continua miercuri, 3 aprilie 2024, ora 18.00, cu o altă expoziție personală de pictură – „Iulian Mâță”.

În data de 4 aprilie 2024, ora 18.00, lugojenii sunt invitați la vernisarea a patru secțiuni expoziționale:  expoziția de fotografie „Ioana Enescu Truică”, expoziția de sculptură „In memoriam Marius Bacriu”, „Maeștrii tapiseriei românești” dar și Salonul Național de Artă Plastică ”Atitudini Contemporane” (acesta reprezentând din 2008 până în prezent, un eveniment cu totul special, atât prin manifestarile de artă contemporană românească cât și prin caracterul său international, prin larga conexiune postmodernă dar și prin diversitatea artiștilor prezenți pe simezele lugojene; ajuns la cea de a XVII-a ediţie, evenimentul a fost prezentat în peste 60 de orașe și în 120 de spații expoziționale).

Evenimentele vor fi prezentate de Daciana Vuia – directorul Muzeului Lugoj și Dan Tudor Truică – curator independent, fondator International Lugoj Art Festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.