Începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

În perioada 27 februarie – 16 martie 2017 are loc înscrierea în învăţământul primar a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu Legea Educației. Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi înscriși dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

Începând din 27 februarie și până în 16 martie, părinţii vor completa, online sau la sediul unităţii de învăţământ, cererea tip de înscriere, urmată de validarea acestora, atât pentru şcolile normale, cât şi pentru cele speciale.

În 17 martie se vor procesa cererile de inscriere pentru cei care au optat pentru şcoala de circumscripţie, iar între 18 – 21 martie se vor procesa cererile depuse de părinţi pentru înscrierea la o altă unitate decât cea de circumscripţie, în măsura în care mai există locuri libere.

După procesarea tuturor cererilor, la nivel naţional, la şcoli se vor afişa elevii înscrişi, locurile rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după această primă etapă.

În etapa a doua, părinţii copiilor care nu au fost înscrişi sau nu au participat în prima etapă vor depune cereri tip de înscriere cu trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, în perioada 24 – 30 martie.

În 6 aprilie, la toate unităţile de învăţământ se vor afişa listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, iar între 7 – 13 aprilie se vor centraliza şi soluţiona, de către inspectoratul şcolar, cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi, soluţionarea având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

Pentru anul școlar 2017-2018, Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” din Lugoj propune 75 de locuri la secția română (trei clase) și 25 de locuri (o clasă) la secția germană.

Înscrierile se pot face de luni până vineri, între orele 8-18, iar sâmbăta, între orele 9-13.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.