Încep simulările pentru examenul de Bacalaureat 2021

Simularea examenului de Bacalaureat 2021, clasele a XII-a și a XIII-a, începe luni, 22 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Simularea examenului de Bacalaureat se desfășoară în acest an în perioada 22-25 martie.

Probele din cadrul simulării naționale încep luni dimineața la ora 9:00, iar accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Bacalaureatului pentru elevii clasei a XII-a/a XIII-a este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, dar doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică. Regulile sunt aceleași cu cele de la examenele propriu-zise, iar supravegherea probelor cu sistemul audio-video al școlii este reglementată de procedura din anul școlar 2019-2020. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Simulările pentru Bacalaureatul 2021 pot fi reprogramate, în școlile din localitățile aflate în carantină, dar nu mai târziu de 15 mai.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice. Sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase – prin dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral, pentru adoptarea măsurilor adecvate de îmbunătățire a performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau părintelui/tutorelui, notele obținute la simulare pot fi trecute în catalog.

Calendar Simulare BAC 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a):
  • 22 martie 2021 – Proba la Limba și literatura română
  • 23 martie 2021 – Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
  • 24 martie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării
  • 25 martie 2021 – Proba la Limba și literatura maternă
  • 31 martie 2021 – Afișarea rezultatelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.