Incendii de vegetație uscată! Peste 22 de hectare de pășune și lizieră de pădure, mistuite de flăcări

Pompierii din Făget, împreună cu pompieri din cadrul Detașamentului 1 Timișoara și de la Stația Buziaș, cu pădurari de la Ocolul Silvic Privat Stejarul și voluntari din comuna Pietroasa, au intervenit, miercuri seara, pentru stingerea unui incendiu de pășune și lizieră de pădure izbucnit la Crivina de Sus.

Între localitățile Crivina de Sus și Poieni a fost organizat Punctul de Comandă, iar patru autospeciale de stingere au fost mobilizate pentru a face față situației de urgență.

Lupta cu flăcările a durat mai bine de 4 ore, suprafața incendiată fiind de peste 22 de hectare.

Tot miercuri, pompierii timișeni au acționat pentru stingerea și lichidarea altor 17 incendii de vegetație uscată produse în tot județul.

„Incendiile de vegetație uscată reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru mediul înconjurător, dar și pentru comunitate, deoarece pot produce pagube economice semnificative, și chiar pierderi de vieți”, transmit reprezentanții ISU Timiș, reamintind că arderea vegetației uscate este strict interzisă, iar nerespectarea prevederilor legale privind arderea miriștilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase constituie contravenție și se sancționează cu amendă în cuantum de 2.500 de lei, dar și 𝑑𝑒 𝑙𝑎 7.500 𝑙𝑒𝑖 𝑙𝑎 15.000 𝑙𝑒𝑖, pentru persoanele fizice și de la 50.000 de lei la 100.000 de lei pentru persoanele juridice, de către Garda Națională de Mediu.

Lugoj Expres Incendii de vegetație uscată! Peste 22 de hectare de pășune și lizieră de pădure, mistuite de flăcări pompierii timișeni pompierii Făget Poieni pădurari Ocolul Silvic Privat Stejarul lupta cu flăcările ISU Timiș incendiu incendii vegetație uscată incendii Timiș incendii păsune Garda Națională de Mediu Crivina de Sus arderea vegetației amendă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.