Incendii de vegetație, în zona Lugoj – Făget. Peste 140 de hectare, cuprinse de flăcări

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a dispus, duminică după-amiază, creșterea capacității operaționale la nivelul Stației de Pompieri Făget și la Detașamentul de Pompieri Lugoj, după ce în în mai multe localități din zona Lugoj – Făget au izbucnit incendii de vegetație uscată.

La nivelul Stației de Pompieri Făget a fost activată creșterea capacității operaționale la ora 14:47, ca urmare a izbucnirii unui incendiu de vegetație uscată pe raza comunei Coșava (sat Coșevița). Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 20 hectare.

La locul evenimentului au fost mobilizați peste 40 pompieri din cadrul Stației Făget, Detașamentului Lugoj și Detașamentelor 1 și 2 Timișoara, cu trei autospeciale de stingere, un container de stingere, o cisternă de 30.000 de litri de apă și trei autospeciale de serviciu.

De asemenea, pompierii făgețeni au intervenit și pentru stingerea și lichidarea a două incendii de vegetație uscată și mărăciniș produse în localitatea Remetea-Luncă (comuna Mănăștiur), pe o suprafață de aproximativ 100 hectare, și în comuna Margina, pe aproximativ 10 hectare. În sprijin au fost alertați pompierii voluntari ai comunelor Mănăștiur și Margina, precum și Ocolul Silvic Margina.

La ora 15:15 s-a dispus creșterea capacității operaționale și la Detașamentul de Pompieri Lugoj.

Pompierii lugojeni au acționat cu trei autospeciale, o autospecială de primă intervenție și comandă și un autocamion cu container de stingere pentru lichidarea a două incendii de vegetație uscată și litieră izbucnite în Lugoj, pe drumul Herendeștiului (pe o suprafață de aproximativ 2 hectare) și în comuna Traian Vuia (aproximativ 10 hectare). În sprijin au fost alertați pompierii voluntari ai comunei Dumbrava, precum și Ocolul Silvic Dumbrava.

După cum au transmis reprezentanții ISU Timiș, pompierii militari desfășoară în continuare misiuni de recunoaștere în raioanele de intervenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.