Inaugurare, la ștrand! Se deschide… bazinul cu tobogane

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj, a anunțat că obiectivul de investiții „Bazin de înot cu tobogane” de la Ștrandul Municipal, este finalizat și pregătit pentru funcționare.

Inaugurarea investiției va avea loc sâmbătă, 27 iulie, începând cu ora 12.00, la aproape două luni de la deschiderea oficială a Ștrandului Municipal.

Bazinul de înot cu tobogane cuprinde: bazin de înot, cu adâncimea apei de 1,2 metri și suprafață de 120 metri pătrați; un tobogan drept cu 4 culoare, fiecare cu lățimea de un metru (înălțimea de plecare este de 4 metri); un tobogan spirală, cu înălțimea de plecare 7,65 metri; platforme de acces pentru tobogane; o platformă de plajă; un turn belvedere.

Cele două tobogane se încadrează în clasele de severitate: ușoară (toboganul drept cu 4 culoare) și medie (toboganul spirală).

După cum a anunțat municipalitatea lugojeană, toboganele vor funcționa alternativ, sâmbăta și duminica, între orele 12.00 și 17.00, cu respectarea în totalitate a cerințelor de siguranță: înălțimea minimă de acces pentru copiii utilizatori este de 1 metru; este obligatorie îmbrăcămintea pentru inot; este interzis accesul la tobogane cu ceasuri sau bijuterii; este interzis alergatul pe scări; este interzisă schimbarea liniilor în timpul deplasării pe tobogan; poziția cea mai comodă care se recomandă la utilizarea toboganelor este șezut cu picioarele înainte.

„Deși înainte de deschiderea ștrandului credeam că vor veni zilnic 200-300 de persoane, constatăm acum că numărul acestora este cu mult mai mare, în multe zile depășind chiar 1.000 de persoane. Am avut chiar o afluență maximă de 1.800 de persoane într-una din zile. Din acest punct de vedere este cea mai mare satisfacție a noastră. Este normal însă ca pe parcursul funcționării, atâtor bazine să apară și probleme, care,  sunt convins că se vor rezolva rapid. Adăugând la această investiție și toboganele cu bazinul aferent considerăm ca vom oferi un motiv în plus de satisfacție atât copiilor și adolescenților, dar și oamenilor maturi care vin să se relaxeze la ștrand. Nici nu vreau să ma gândesc la ce mizerie și degradare era  în această zonă înainte să construim această zonă de agrement. Pentru anul viitor, promitem încă o trambulină și pompe de mare presiune pentru cele două jacuzzi. În încheiere doresc să adresez pentru utilizatorii ștrandului rugămintea de a păstra ceea ce s-a realizat acolo. De asemenea, rog să se manifeste mai multă grijă când se folosesc colacii de pe râu sau scările din bazinul de sărituri, inclusiv trambulina”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.