În biserici, slujbele de Anul Nou vor avea loc cu câteva ore înainte de miezul nopții

Din cauza restricțiilor de circulație din starea de alertă, slujbele de Anul Nou în biserici nu vor mai avea loc la miezul nopții.

Anul acesta, după cum au informat reprezentanții Ariepiscopiei Timișoarei, slujba de binecuvântare a Noului An, care se desfășura în momentul trecerii dintre ani, va fi săvârșită imediat după slujba Vecerniei cu Litie din seara zilei de 31 decembrie 2020, iar la mănăstirile și schiturile din eparhie, după slujba de priveghere din ajunul Anului Nou.

„Întrucât starea de alertă a fost prelungită și deplasarea în afara domiciliului este interzisă între orele 23.00 – 05.00, ținând seama de recomandările speciale ale autorităților pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârșea în momentul trecerii dintre ani, va fi săvârșită anul acesta la parohii imediat după slujba Vecerniei cu Litie din seara zilei de 31 decembrie 2020, iar la mănăstirile și schiturile din eparhie, după slujba de priveghere din ajunul Anului Nou. Dumnezeu să binecuvinteze cununa noului an 2021 și să reverse peste noi Harul și darurile Sale cele bogate, întru mulți și fericiți ani!”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.