Ilustrate de epocă, într-o inedită expoziție

Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj organizează o inedită expoziție: „Lugojul în cărți poștale ilustrate (1897-1918)“.  

„Vă propunem să redescoperiți Lugojul de odinioară și ascensiunea sa urbană de la începutul secolului XX surprinsă în delicatele ilustrate de epocă. Pentru întâia oară, lugojenii și nu numai au ocazia să urmărească sistematic evoluția cărților poștale ilustrate – în centru cărora se află orașul de pe Timiș și locuitorii săi – începând cu prima serie editat în 1897 de librarul Anton Zunft (după clișeele fotografului Ladislau Naschitz) și până la sfârșitul Primului Război Mondial (1918)“, au transmis reprezentanții Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj.

Expoziția a fost realizată cu sprijinul colecționarilor din țară – D.T. Demeter, O. Gaidoș, A. Velici, și din străinătate – J. Peia, A. Păsulă.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 28 martie, de la ora 18.

Lugoj Expres Ilustrate de epocă, într-o inedită expoziție vernisaj muzeul Lugoj Muzeul de Istorie și Etnografie Lugoj muzeu Lugojul în cărți poștale ilustrate Lugoj ilustrate Lugoj ilustrate de epocă expoziție colecționari cărți poștale

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.