Ilegalități, la Primăria Lugoj. Lucrări plătite, dar… neefectuate

Primăria Lugoj a decontat ilegal echipamente și lucrări neefectuate și la investiția privind reabilitarea parțială a clădirii fostei cazarme de pe strada Banatului.

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că centralele termice și echipamentele de climatizare, pe care Primăria Lugoj le-a plătit în urmă cu doi ani, „există doar în acte”.

„Nu se vede centrala termică plătită în urmă cu doi ani? Ea există, dar nu se vede. În acte există. În acte a fost și pusă în funcțiune, chiar dacă nici astăzi locația nu beneficiază de racord la rețeaua de gaz… și a fost și plătită. În această situație se regăsesc două centrale termice și instalațiile și echipamentele pentru climatizare care trebuiau puse în operă în cadrul lucrării de modernizare parțială a clădirii fostei cazarme de pe strada Banatului. Rețeta PSD ne afectează în fiecare zi. S-au decontat, ilegal, echipamente sau lucrări inexistente în realitate. Aici au semnat antreprenorul – Technocer (care a și încasat banii – în urmă cu doi ani), dirigintele de șantier – Popescu, directorul investițiilor din primărie – Negruțiu, funcționarul responsabil de proiect – Podaru, dar și fostul primar. Contractul trebuia finalizat acum cinci ani, lucrările nu sunt nici astăzi finalizate. Am luat decizia de a rezilia acest contract, iar când urma să facem recepția a ceea ce s-a executat am constatat cele expuse mai sus. Rețeta a fost aplicată și la ștrand și la SPA și la stația de epurare și cine mai știe unde”, a anunțat Claudiu Buciu.

Primarul Lugojului a mai precizat că și în acest caz vor fi sesizate organele de cercetare penală:

„Vom sesiza, din nou, organele penale de cercetare abilitate să stabilească cine este responsabil și cum ne vom recupera banii. Din păcate, până în prezent, sesizările noastre par doar că deranjează mafia contractelor publice încheiate în vremea administrației PSD, căci organele de cercetare penală nu dau semne că ar face ceva. E vorba despre bani publici, despre lucrări care, în loc să fie utile lugojenilor, le sunt o povară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.