Ilegalități cu teste COVID, la Spitalul Municipal Lugoj, dezvăluite de primarul Claudiu Buciu

Primarul Claudiu Buciu a explicat, într-o postare pe Facebook, cum se „păcălește sistemul” la Spitalul Municipal Lugoj pentru ca unele cadre medicale să își facă gratuit testul COVID-19, care la unitatea medicală lugojeană costă 250 de lei.

„În timp ce și alți lugojeni își plătesc testele, anumite cadre medicale din Spitalul Municipal nu o fac, “păcălind” sistemul. Mai exact, dacă te ajută câțiva colegi din spital, te internezi dimineața la ora 8:50, pentru că, chipurile, suferi de Hipertensiune esențială primară (în timp ce tensiunea măsurată era de 130 cu 90), și, pentru că nu poți fi internat fără un test COVID, care în acest caz se face gratuit, faci testul în 15 minute, te întorci la colegul medic care era hotărât să te interneze, însă refuzi internarea pe proprie răspundere, chiar la ora 9:30. Dar te-ai ales cu un test gratuit. Totul pentru că mâine (31 octombrie 2020) trebuie să pleci în Austria și nu mai ai timp să vezi de ce ai fost așa de bolnav încât era gata, gata să te internezi”, a explicat Claudiu Buciu cum funcționează sistemul de testare gratuită prin care se favorizează între ele unele cadre medicale din spitalul lugojean.

În aceeași postare, primarul din Lugoj i-a solicitat managerului spitalului să prezinte un raport cu privire la această situație în prima ședință a Consiliului Local Lugoj.

„Așa se favorizează între ele unele cadre medicale din spital. Am încredere în majoritatea medicilor și a personalului medical. De aceea îi rog să nu mai favorizeze pe nimeni și să nu mai închidă ochii la astfel de ilegalități. Ar fi timpul să-i favorizeze cineva și pe lugojeni! Ajunge cât unii au fost  tratați ca fiind mai egali decât alții! Îl rog pe managerul spitalului să prezinte un raport cu privire la această situație în prima sedință a Consiliului Local. Îi voi furniza toate documentele necesare, dacă nu le deține. E vremea să-i respectăm cu adevărat pe lugojeni!”, a mai transmis Claudiu Buciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.