Iată 3 activități pe care poți să le faci în parc după terminarea carantinei!

După nenumăratele zile de stat în casă, să ieși afară este primul lucru la care te gândești. Cu siguranță îți dorești să faci puțină mișcare și să te îndrepți cu pași repezi către un parc. După această perioadă în care ai făcut exerciții doar indoor și în care ai renunțat la vechiul obicei de a desfășura diferite activități afară, acesta este momentul oportun să te bucuri de sport și de natură.

Fie că îți dorești să ieși singur,  fie cu prietenii, există o mulțime de variante pentru a te simți bine în timp ce depui efort fizic.

Iată 3 activitați pe care poți să le faci în parc după terminarea carantinei:

 

  • Plimbatul cu rolele

 

Este important să știi că mersul cu rolele îți îmbunătățește condiția fizică și rezistența. În cadrul acestei activități, consumi de 4 ori mai multă energie decât atunci când faci o simplă plimbare. Dacă ai făcut asta încă din copilărie, ai putea încerca de data aceasta ceva nou. Patinele cu rotile au fost pentru o lungă perioadă de timp o emblemă a anilor ’70. La început ți se vor părea foarte diferite, însă odată ce te obișnuiești cu ele, le vei iubi. Dacă nu ai mai mers până acum nici pe role, nici pe patine cu rotile, nu este niciodată timpul pierdut! Poți ruga un prieten care știe să le folosească să te învețe și pe tine.  

 

  • Mersul pe bicicleta

 

Una dintre cele mai plăcute activități în afara locuinței este mersul pe bicicletă. Acest sport îți antrenează mușchii, este bun pentru inimă, te ajută să te eliberezi de stres și, cel mai important, facilitează procesul de slăbire. Făcând acest tip de mișcare vei arde între 200 și 300 de calorii într-o oră sau chiar mai puțin. Poți face plimbări în foarte multe locuri, nu numai în parcurile mari, ci și în oraș, pe pistele special amenajate. Mersul pe bicicletă este o activitate de care te poți bucura atât singur, cât și alături de prietenii tăi.

Lugoj Expres Iată 3 activități pe care poți să le faci în parc după terminarea carantinei! trotineta role plimbări parc natură carantină bicicletă activități

 

  • Plimbări cu trotineta

 

Trotineta a devenit din nou populară în ultima vreme, iar foarte multe persoane îmbrățișează acest nou trend. Este foarte posibil să fi uitat de această activitate, însă acum este momentul potrivit să o reiei. Este simplu să o utilizezi, o găsești la prețuri accesibile și te poți plimba pe unde vrei. Dacă devine o pasiune pentru tine, există și trotinete de la Decathlon freestyle, special concepute pentru a face anumite scheme.

Activitățile fizice sunt importante pentru sănătate, chiar și pentru cea mintală. Oamenii au nevoie de o conexiune cu natura, iar când aceasta se poate realiza făcând și puțină mișcare, atunci de ce să nu ieși afară să te bucuri de sporti alături de familie și de prieteni? Sunt diferite tipuri de exerciții pe care le poți efectua în afara casei, cele menționate mai sus sunt doar câteva dintre ele.

Vremea se anunță frumoasă, prietenii tăi așteaptă să te revadă și tu cu siguranță ești nerăbdător să faci puțină mișcare prin parc alături de ei. După atâtea săptămâni în care ai lucrat de acasă, o plimbare sigur este o alegere bună!

 

(Sursa foto: pexels.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.