Hoți specializați în furturi de seifuri, prinși de polițiști

Polițiștii de investigații criminale din cadrul IPJ Timiș cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale București și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei au reușit destructurarea unui grup infracțional din Timiș specializat în comiterea furturilor de seifuri.

Trei bărbați, în vârstă de 36, 40 și 41 de ani, au fost depistați în flagrant după ce au sustras un seif din cadrul unei societăți comerciale din Sectorul 2, București.

Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiș.

În fapt, în noaptea de 13.04.2023, în jurul orelor 23:30-00:00, cei trei bărbați au scos din funcțiune sistemul de alarmă prin bruierea și distrugerea acestuia, au pătruns prin efracție, iar din interiorul unei societăți comerciale au sustras un seif cu dimensiunile aproximative 60 /40 cm, pe care l-au urcat într-un autovehicul și au început deplasarea către județul Timiș.

În timp ce aceștia se deplasau către un loc sigur pentru forțarea seifului, respectiv în apropierea localității Poiana lui Stânga, aceștia au fost imobilizați și încătușați de polițiștii Brigăzii de Operațiuni Speciale București și predați de îndată polițiștilor de investigații criminale din Timiș, care i-au condus la audieri.

S-a constat că în interiorul mașinii se aflau mai multe dispozitive folosite la comiterea faptei, printre care și un aparat de bruiaj unde GSM și radio, seiful sustras și două recipiente de motorină.

Aceste activități au fost realizate în urma investigațiilor amănunțite efectuate de către polițiștii SIC Timiș și BIC Timișoara ,în tot acest timp beneficiându-se de sprijinul de specialitate al BOS Timișoara, BOS Alba, BOS Pitești, BOS București.

De asemenea, în capitală s-a beneficiat de sprijinul judiciariștilor din cadrul D.I.C și S.I.C din cadrul Poliției Capitalei.

În urma activităților de prindere în flagrant, a fost dispusă extinderea urmăriri penale în dosarul penal aflat în lucru la nivelul PMT BIC și cu privire la acest act material.

Astăzi, 14 Aprilie 2023, cei trei bărbați au fost prezentați magistraților care au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

De asemenea, în acest moment se află în desfășurare 3 percheziții domiciliare pe raza municipiului Timișoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.