Hertha Anițaș a primit titlul de “Cetăţean de Onoare al municipiului Lugoj”

Fosta canotoare Hertha Aniţaş, dublă medaliată la Jocurile Olimpice de la Seul, a primit titlul de “Cetăţean de Onoare al municipiului Lugoj”.

Distinția i-a fost acordată, de către primarul Francisc Boldea, în urma hotărârii Consiliului Local Lugoj, în cadrul unei scurte ceremonii desfășurate la Sala de sport „Ioan Kunst Ghermănescu”, înaintea meciului de volei dintre CSM Lugoj și Dinamo București, pentru “contribuția avută la promovarea României și a Lugojului în lume, pentru activitatea în plan sportiv, încununată de numeroase titluri și medalii”.

Hertha Anițaș are în palmares 43 de medalii naționale și internaționale, iar cea mai mare performanță a realizat-o în anul 1988, când a obținut două titluri naționale și a făcut parte din echipajul României de 4+1 şi 8+1 rame care a cucerit două medalii la Jocurile Olimpice de la Seul.

În competiția olimpică, echipajul României de 8+1 rame, format din Doina Bălan, Marioara Traşcă, Veronica Necula, Hertha Aniţaş, Adriana Bazon, Mihaela Armăşescu, Rodica Arba, Olga Homeghi şi Ecaterina Oancia, a cucerit medalia de argint, iar cel de 4+1 rame, alcătuit din Marioara Traşcă, Veronica Necula, Hertha Anițaș, Doina Bălan şi Ecaterina Oancia, a obţinut medalia de bronz.

În palmareul său se mai află și două medalii cucerite la Campionatele Mondiale de canotaj: aur (în 1985, RDG) și bronz (în 1986, Anglia).

Hertha Anițaș este cel de-al 40-lea Cetăţean de Onoare al municipiului Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.