HasdEU ALTFEL! 150 de ani de la nașterea Iuliei Hasdeu

La Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj se desfășoară, în această lună, programul HasdEU ALTFEL, care are scopul de a celebra împlinirea a 150 de ani de la nașterea Iuliei Hasdeu (14 noiembrie 1869 – 14 noiembrie 2019).

Programul a debutat vineri, 1 noiembrie cu mai multe activități. Astfel, în Sala Festivă a liceului, a avut loc activitatea „Toussaint vs. Haloween”. La ea au participat elevii din clasa a X-a A, de la Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte” Lugoj, și elevi din clasa a XI-a D, de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, coordonați de prof. Suciu Monica și prof. Voichescu Raluca. În cadrul acestei ativități, s-au desfășurat dezbateri cu privire la anumite aspecte ale culturii franceze și americane și au avut loc mai multe concursuri online.

În paralel, în incinta școlii, s-a desfășurat proiectul „Filmul documentar în școală cu One World”.

One World România este o asociație nonprofit din București care promovează filmul documentar, iar programul acesteia, One World România în Școală, promovează filmul documentar în rândul elevilor din România. Elevii implicați în această activitate au dezbătut conținutul filmelor vizionate (Obon / Japonia și A goat for a vote / Kenya) și au realizat materiale cu scop educational: afișe, filmulețe. One World România a fost reprezentată la această activitate de Oana Ghera.

Programul HasdEU ALTFEL se va încheia cu publicarea numărului 31 al revistei Iulia, număr dedicat Iuliei Hasdeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.