Gală Internațională de Jazz, la Lugoj

Joi, 9 noiembrie 2017, Teatrul Municipal Lugoj va găzdui cea de a VII-a ediție a Galei Internaționale de Jazz. Evenimentul este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean, al Consiliului Local Lugoj și al Primăriei Lugoj.

În deschiderea Galei, de la ora 19.00, pe scena teatrului va debuta o nouă trupa de jazz lugojeană, în formulă de trio, care îi are în componență pe chitariștii Cristian Vețan și Tavi Logoș (ambii studenți, în ultimul an, la Facultatea de Muzică ”G. Dima”, din Cluj) și, la cajon, pe Daniela Marcu. Tinerii muzicieni lugojeni vor interpreta acustic piese din jazz-ul clasic, preluări și teme din melodiile lui Billy Evens, John Coltrane sau Gershwin.

Capul de afiș al evenimentului este duetul româno-argentinian Berti Barbera & Mariano Castro.

Berti Barbera, inițiatorul acestui proiect muzical,  este o mai veche cunoștință a melomanilor lugojeni,  fiind invitat în cadrul Galelor de Blues și Jazz de la Lugoj, în 2012, împreună cu chitaristul Nicu Patoi și, în 2016, împreună cu trupa Platonic. Spectrul vocal flexibil și instinctul ritmic de care dispune Berti Barbera, l-au impus pe scena jazz-blues-ului românesc. Pe lângă proiectele sale solo (anul trecut a susținut un concert extraordinar la Sala Radio, fiind acompaniat de Big band-ul Radio, condus de Ionel Tudor) artistul are și multiple colaborări cu artiști renumiți, atât ca percuționist, cât și vocal.

Pianistul argentinian Mariano Castro, dublu nominalizat la premiile Latin Grammy, secțiunea tango, în anii 2009 și 2010, cu trupa Narcotango, în cadrul careia avea calitatea de interpret, compozitor și orchestrator, s-a stabilit, din 2013, în România. A adus cu el vasta sa cultură muzicală, un statut recunoscut la nivel mondial şi o mare bucurie de a cânta. În cariera sa de interpret, la pian sau chitară, a abordat diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de tango, jazz, rock şi muzică clasică.

Berti Barbera & Mariano Castro vor prezenta la Lugoj, în principal, piesele de pe albumul AMISTAD, album apărut în anul 2015, care conține înregistrarea concertului susținut de cei doi la Gala de Jazz de la Brașov, ce a avut loc în același an.

Tot în cadrul acestei Gale Internaționale de Jazz, va fi invitat și Silviu Dan Iliescu, chitaristul trupei de blues rock AXIS, cu un scurt recital acustic, care va prefața concertul pe care trupa timișoreană îl va prezenta în decembrie, pe scena teatrului, cu ocazia spectacolului ”Live in the City”.

Această Gală Internațională de Jazz, de la Lugoj, este un proiect cofinanțat de către Consiliul Județean Timiș în cadrul proiectelor selectate in sesiunea a doua de finanțare, pe anul 2017.

Biletele au prețul de 30 lei și se găsesc la Agenția Teatrului.

Lugoj Expres Gală Internațională de Jazz, la Lugoj proiect muzical Mariano Castro gală de jazz concert Berti Barbera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.