Fundația „Misiunea Pâinea Vieții” vrea să transforme o fostă centrală termică într-un… centru social

Primarul municipiului Lugoj a inițiat un proiect de hotărâre privind transmiterea în folosință gratuită Fundației „Misiunea Pâinea Vieții” a unui imobil (fostă centrală termică), format din clădire și teren aferent în suprafață de 1.138 m.p, situat în cartierul Micro IV, în vederea amenajării unui centru social.

Fundația „Misiunea Pâinea Vieții” este condusă de frații Gabriel și Gigel Olariu și, în urmă cu câțiva ani, a mai înființat un centru social în cea mai săracă zonă a Lugojului – cartierul Mondial-Bocșei.

Lugoj Expres Fundația "Misiunea Pâinea Vieții"  vrea să transforme o fostă centrală termică într-un... centru social micro 4 Gigel Olariu Gabi Olariu Fundația Misiunea Pâinea Vieții centru social centrala termică

„În numele Fundației <Misiunea Pâinea Vieții> am solicitat să primim, cu titlu gratuit, o clădire din cartierul Micro 4, care a fost centrală termică și care de mai mulți ani stă nefolosită. Acolo dorim să facem un centru social multifuncțional. Vom avea și ne dorim să facem și acolo un grup sanitar cu câteva dușuri, unde să putem să primim oameni care nu au aceste posibilități, să primească o haină curată și să trăiască în condiții normale. Sigur că vom avea și acolo un loc unde vom încerca să ajutăm câteva familii cu alimente. Ne dorim să avem și o sală multifuncțională în care să se poată desfășura tot felul de activități, inclusiv religioase, culturale, dar nu numai. Cred că prin implicarea noastră, a fraților Olariu, am dovedit că nu suntem niște oameni extremiști sau care să avem un comportament care să pericliteze liniștea și pacea socială. Dimpotrivă, ne-am dorit să fim implicați în viața cetății. Niciunul dintre noi nu este membru al unui partid politic și nu încercăm să facem o politică partizană a unui partid politic și nici a unui cult religios sau a unei secte religioase. (…) În ceea ce privește clădirea din Micro 4, noi ne vom concentra în primul rând pe lichidarea focarului de infecție care e acolo și pe locul de joacă, pe care vrem să-l facem cât mai atractiv. Fundația nu are niciun interes și nu dorim să afectăm spațiile de parcare din zonă. Vrem să facem curățenie și să fie frumos, iar în termenul cel mai scurt să renovăm clădirea. Nu dorim să o demolăm. Vrem să o renovăm și să o folosim în scopul propus, dar dacă expertiza tehnică ne arată că nu corespunde, atunci o vom pune din nou la dispoziția Consiliului Local. Deci, nu ne interesează să o demolăm”, a declarat Gabriel Olariu.

„Ne interesează doar să facem ceva pentru societatea în care trăim”, a punctat și Gigel Olariu, menționând: „Politica noastră, ca oameni care am crescut într-o familie de credincioși, oameni temători de Dumnezeu, este să împlinim porunca lui Dumnezeu, care spune așa: <Să-l iubim pe Dumnezeu și pe aproapele nostru, ca pe noi înșine>. Adică să nu trăim doar pentru noi. Și tare m-aș bucura dacă politica asta ar fi înțeleasă de toți oamenii din Lugoj. Deci să facem ceva și pentru societate și să urmărim binele cetății în care Dumnezeu ne-a așezat să trăim”.

Lugoj Expres Fundația "Misiunea Pâinea Vieții"  vrea să transforme o fostă centrală termică într-un... centru social micro 4 Gigel Olariu Gabi Olariu Fundația Misiunea Pâinea Vieții centru social centrala termică

(Sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.