Fonduri europene pentru o nouă sală de sport la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”. Proiectul a intrat în faza de precontractare

La începutul acestei luni, ADR Vest a informat Primăria Municipiului Lugoj că proiectul privind „Construcția și dotarea unei Săli de sport școlare la Colegiul Tehnic Valeriu Braniște – Lugoj” a intrat în faza de precontractare.

În această fază, Primăria Lugoj urmează să mai trimită o serie de documente și să dea curs unor recomandări menite să eficientizeze condițiile de implementare a investiției propuse.

În cursul lunii iulie a anului 2018, Primăria Municipiului Lugoj a depus documentația pentru acest proiect de  finanțare pe fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional (POR), Componenta 1 POR/2017/10/10.2/7 regiuni, Axa Prioritară: Îmbunătățirea infrastructurii educaționale Operațiunea: Creșterea gradului de participare la învațamântul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă construcția și echiparea Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște” din municipiul Lugoj cu o sală de sport școlară modernă.

Proiectul va contribui la creșterea atractivității liceului și implicit a ratei de participare la învațamântul profesional și tehnic, la dezvoltarea în perspectivă a sportului, la o rată mai mare de absolvire și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație.

Durata proiectului este de 18 luni, din care 12 luni sunt alocate construcției efective a salii de sport.

Prin intermediul acestui proiect se propune construirea pe un teren din curtea liceului, a unei săli de sport, la cele mai înalte standarde europene formată din două corpuri independente structural (corp A și corp B), dar interconectate funcțional. Corpul A va avea o suprafață construită de 328 mp și va avea destinația de vestiare, grupuri sanitare, dușuri și spații anexe (spațiul tehnic și depozit). Depozitul propus, are acces și de pe holul Corpului A și din corpul B, fiind folosit pentru depozitarea echipamentelor necesare bunei funcționări a orelor de sport. Corpul B, va avea destinația de sală de sport propriu-zisă având o suprafață construită de 560.00 mp. Sala de sport va fi dotată cu spaliere, stâlpi și fileu pentru volei, porți de handbal și panouri pentru baschet.

Bugetul total al proiectului este de 6.789.006,84 lei (circa 1,4 milioane Euro).

În actualul exercițiu financiar, municipiul Lugoj beneficiază deja de proiecte importante cu fonduri europene, aflate în derulare:

  • proiectul pentru zonele urbane defavorizate prin GAL – 5,5 milioane de euro,
  • proiectul de dotare cu 9 autobuze electrice plus stații de încărcare – 5 milioane de euro,
  • proiectul de realizare a Ghișeului Unic la Primăria Lugoj – 822.000 de euro,
  • proiectul de creștere a calității și eficienței serviciilor oferite de DASC Lugoj prin informatizare – 583.000 de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.