Fonduri europene pentru construcția unei săli de sport la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”

ADR Vest şi Primăria Municipiului Lugoj au semnat, săptămâna trecută, contractul de finanţare pentru proiectul „Construcția și dotarea unei Săli de sport școlare la Colegiul Tehnic Valeriu Branişte – Lugoj”.

Astfel, vor fi construite două noi corpuri de clădire pe strada Gheorghe Doja nr. 41: corpul A – cu destinația de vestiare și alte spații conexe sălii de sport (328 mp, regim de înălţime parter) şi corpul B – cu destinația de sală de sport (560 mp, parter).

Valoarea totală a investiţiei este de 6,72 milioane lei, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 6,48 milioane lei, asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, apel dedicat învăţământului profesional şi tehnic şi învăţării pe tot parcursul vieţii.

Perioada de implementare este de 14 luni, însă primarul Claudiu Buciu susține că finalizarea proiectului nu se va putea face până în 30 aprilie 2022.

„Termenul de implementare este destul de scurt, pentru că acest proiect a fost lansat în ianuarie 2018 și a stat mult timp în lista de așteptare, pentru cu s-a calificat la finanțare din start. Anul trecut, în toamnă, s-au mai deblocat niște situații și iată că am reușit să îl semnăm. El a fost început de fosta administrație, dar termenul de implementare a fost pierdut cu obținerea finanțării și ne-a rămas foarte puțin timp să-l ducem la bun sfârșit. Există clauze care ne permit să prelungim termenul de implementare și credem că vom obține acest acord de la ADR Vest. Teoretic, proiectul ar trebui să fie gata până în 30 aprilie 2022, dar realist să spun că nu se va putea face asta, pentru că nu există nici proiect tehnic. Deocamdată avem doar un studiu de fezabilitate și va trebui să găsim un proiectant care să întocmească acest proiect tehnic și să facă toată documentația necesară obținerii autorizației de construire. În fișa de proiect propusă de Primăria Municipiului Lugoj era prevăzut ca procedurile de achiziție a proiectării și execuției să se facă separat. O să încercăm o discuție cu ADR Vest să ne accepte să facem împreună achiziția pentru proiectare și execuție, pentru a reduce timpii necesari finalizării procedurii de achiziție publică și a demara cât mai repede construcția efectivă”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Lugoj Expres Fonduri europene pentru construcția unei săli de sport la Liceul Tehnologic "Valeriu Braniște" sală de sport proiect Programul Operațional Regional primăria lugoj Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte” Lugoj investiție fonduri europene finanțare ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.