Focar de infectare cu COVID-19! La Spitalul Municipal Lugoj un medic și un pacient au fost testați pozitiv

Se înmulțesc cazurile de infectare cu noul coronavirus la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

Deocamdată, autoritățile păstrează tăcerea și nu privesc situația de la spitalul din Lugoj ca pe un focar de infecție cu un virus periculos, deși personalul medical din mai multe secții a fost expus după ce prima pacientă depistată cu coronavirus, care a fost internată la Terapie Intensivă, a intrat în contact cu medici, asistente, personal auxiliar și alți pacienți.

Infectată cu COVID-19 este și fiica pacientei, care este medic la spital și care, la rândul ei, a intrat în contact cu alți pacienți și personal medical.

De asemenea, testat pozitiv cu COVID-19 a fost și un alt pacient, în vârstă de 67 de ani, internat tot la Terapie Intensivă.

În aceste condiții, este de așteptat ca numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 la spitalul din Lugoj să crească în zilele următoare, mai ales că și Direcția de Sănătate Publică pare că a scăpat situația de sub control și nu este exclus ca situația de la spitalul-focar din Suceava să se repete și la Lugoj.

2 comentarii la „Focar de infectare cu COVID-19! La Spitalul Municipal Lugoj un medic și un pacient au fost testați pozitiv

 • 26 martie 2020 la 15:13
  Permalink

  Hai ma ca exagerati, auzi focar… . Alergati dupa senzational sa bagati isterie in oameni. Voi nu l-ati luat, daca tot ati fost sa faceti poze? Poate ar tr sa va testati.

  Răspunde
 • 26 martie 2020 la 19:56
  Permalink

  Adevarul este ca acum se vad efectele influentelor politice si nepotismelor de-a lungul celor 30 de ani de la Revolutie, ce au afectat atat mentalitatea „autoritatilor” sau „specialistilor” ( in cazul de fata in randul personalului medical), dar si managementul (in cazul de fata vorbim atat de conducerea sectiilor/spitalului, cat si a Directiei Sanitare). Nu au luat lucrurile in serios, nu au aplicat masurile minime recomandate cetatenilor de rand. In plus, nu inteleg ce teste rapide au folosit din moment ce exista doar cateva centre ce proceseaza teste pentru coronavirus, acestea se afla la Timisoara in zona noastra, care nu sunt „rapide”, dureaza cel putin cateva ore pana au un rezultat. In plus, intr-o sectie de ATI, cum sa consulti si sa tratezi fara echipament de protectie, procedura necesara pentru preventia infectiilor nosocomiale (intraspitalicesti).

  Alta problema in sitiuatia de fata este ca medic cum e posibil sa nu iti izolezi parintele daca a venit dintr-o zona cu risc crescut de infectie si sa iti pui in pericol colegii si pacientii?

  Cel mai probabil situatia este mult mai grava, lucru dovedit de lipsa transparentei in comunicare a autoritatilor.

  PS. Pozele sigur sunt mai vechi, din arhiva, pentru ca s-a modificat intrarea la urgente si arata putin diferit.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.